Karnival Belia ft Jom Heboh ft Bigbadwolf



Assalamualaikum.

Hola! Dah lama tak post entry. Last hari tu masa mid March. Kira kali ni entry sapu sawang kat blog ni. Haha..kesian sungguh.

Anyway, straight to the main point. Last weekend, me and my lovely mother were spending time together at Putrajaya since my mom requested.

At first, aku refused to go there sebab mengenangkan cuaca yang panas and kesesakan traffic to the max and also sesak poket sebab hujung bulan. Haha. Tapi, kesudahannya aku bawak jugak ma gi berjalan sebab pikir bila lagi nak bawak jenjalan kan..So, lets gerak pepagi..

Aku dapat parking yang agak jauh sebab salah pintu masuk. Ma kata tak apa jauh..jom menapak. Huhuhu..ku redahkan saja lah.

Lokasi pertama kitaorang berenti is stage karnival belia sebab starting point  kat situ. If tak silap near to kkm punya building. Then kita jalan sampai la ke Perbadanan Putrajaya. Lecak dek peluh dibuatnya. Melecet kaki aku sampaikan sebab dah lama tak jalan jauh.

Lepas tu terjumpa pulak pesta buku BigBadWolf. Aku memang tak bajet pun nak masuk bbw ni tapi alang alang dah sampai jom kita cekidaut apa ada sebab dengar cerita orang keliling boleh pitam tengok harga buku yang toi cheap! Yes, aku teruja tengok hardcover, softcover or whatever types yang dijual serendah RM3! Ahaa..masa ni ada cerita lain pasal membeli. Later kalau ingat kita buat entry lain. Heh.

Sesudah check out from bbw, we serang jom heboh. On the way nak ke tapak jom heboh..singgah tengok tanker askar. Fuyoo..style gila kalau dapat drive for once. Ma pulak ambik kesempatan masuk dalam heli. Hehe..kemain suka dia.

Kat jom heboh..dah tak tahan nak lama lama sebab matahari betul betul terpacak atas kepala. Huishh..boleh masak rasanya if kita letak telur atas jalan tu. Huhu.. Walau sekejap, jadi la buat ma merasa betapa havocnya karnival macam ni. For me, this is the place ko boleh berjimba sampai legam kulit and sampai haus poket. Haha

Ada rezeki nak bawak ma gi pesta bunga bulan jun nanti. In sha Allah. Okay, thats the end for today's entry. Thanks for reading and happy fasting untuk yang masih mengganti. Hihihi..

                 





P/s: it takes me 2hrs to complete this entry. Ni antara penyebab aku jarang update. Sekian.
There was an error in this gadget

up