Chapter : bila itik bersosial dengan kucing

Salam Friday people..i wish semua kawan aku berada dalam situasi sihat and best-best belaka. Okay, entry hari ni aku nak cerita pasal bintang perliharaan yg ada kat rumah. Kat rumah aku ada kucing and itik yang memang diperlihara oleh tuan rumah. Ada jugak yang tak dibela macam semut, kumbang and insects (huhu =..=" itu pun nak cakap). Since last weekend, we (my family) dah kurung dua kembar (kucing) and dua twins (bebek a.k.a itik) ke satu reban yang sama. However, one of the cat (we called it SETAR) was escaped frequently from the cage and left its kembar alone! So, it has been a week for the other cat (TOKIN) tak pijak tanah same goes to the twins, bebek.

Dari kiri : TOKIN, Bebek satu and Bebek dua.


There's a reason sebab we decided nak letak kat luar je kucing-kucing ni. Ni semua sebab almost 85% kucing kat rumah aku kucing betina. Bila musim mating datang, banyak la pulak kucing jantan letak mark kat rumah aku sana sini. Kereta pun terkena sekali. So, aku piss-off dengan benda alah ni semua (not only me. my dad and my mom pun siap kata nak buang kucing-kucing ni).

So, pagi tadi aku complain ada we-we kucing kat bilik. Then, ayah cakap 'tak pe.nanti kita buat penjara kat belakang rumah'. So, aku bersabar and akan contribute some money to build that JAIL. Hopefully this week boleh la bertukang buat JAIL tu. Semak lah dengan kucing betina ni. Haihhh.. =___="

Chapter : word.less.wed

Seri-candy company. hihi

Chapter : Tin Terbang!

Yesterday, masa aku nak pergi kerja ada satu innocent tin telah melayang terbang dan melantun kat kereta mak aku. Toinkk! I was like.. jilaka orang yang mesin rumput ni!. Boleh dia libas je tin susu tu dengan mesin. Tak ada sivik betul la orang yang buang sampah tepi jalan ni.. Yang orang mesin rumput pun satu hal. Dia tak tau ke etika memesin rumput tepi jalan? Aku rasa tak payah masuk U pun boleh belajar ilmu fizik. (ye ke fizik weh???belasah je la..)kalau nak swing mesin tu kan ada teknik dia. Nak nak lagi kalau kau tu mesin dekat tempat kereta lalu lalang. Agaknya orang yang mesin rumput ni tak pernah pecah cermin ke, kena batu kat anak bini sendiri kot. Sebab tu diaorang tak amik kesah nak mesin macam mana punya style pun. Haihhh..
Illusi kauorang..

Aku stop kereta kat tepi nak tengok BAJAK yang aku bawak tu luka ke tak. Alhamdulillah, rasanya tak pape. Tapi yang kasi hangin aku hangit is bila kereta yang aku gosok pagi-pagi sebab nak kasi kilat dah berbintat susu basi. Mengucap! Astagafirullah.. Tak pe lah. Tu just air susu je. Grrr..

Bonus aku dapat petang semalam.. hari hujan. Weee~~ dengan itu susu yang lekat kat kereta dah dibasuh. Thank you ALLAH. Berkat bersabar. Hehe

Chapter : 185

one.eight.five
days
equals
to
six
months.

Christina Peri said
'i have loved you for a thousand years,i'll love you for a thousand more'

While Yuna told
' Terukir dibintang tak mungkin hilang cintaku padamu'

We've been through our own path. Alhamdulillah. Thank u for being a wonderful partner.


Chapter : Nadha dan si kumbang tak berekor.

Assalamualaikum...
How u guys doing? i feel good because tomorrow is Saturday and when it comes to weekend, i'll be off from the working life. However, this weekend will be not a relaxing weekend since my so called cousin will be married and me and my family need to help a bit for her W-day.


Okay, back to the subject. Apasal Nadha and kumbang? Apa ada dengan Nadha and kumbang? Ni nak cerita ni...


Aku ni seorang yang agak penakut, tapi pura-pura berani. HAHA. Kesian kan? Malam tadi, aku datang rumah nenek sebab nak tengok cerita seekers (conflict berebut channel dengan mama kat rumah, me and my brother lepak kat rumah nenek). Memang kebiasaan, kalau wak aku ada kat rumah nenek, pintu mesti akan bia terbuka (tak takut sangat la bia nganga macam tu sebab ada orang lelaki). Masa cerita baru nak start, ada seekor kumbang flew masuk ke dalam rumah and lalu betul2 kat depan muka aku.


Since aku si gedik yang penakut, aku pun jerit la sekejap sebab kumbang tu jatuh and disappeared. Okay, enough. Sambung tengok tv balik, rupanya si adik menguis kumbang keluar dari rumah and again the beetle start to fly like crayzeee. ALAMAK! Mana aku nak nyorok ni? Aku pun sujud la kat lantai cover kepala dengan bantal. Adik lari selamatkan diri ke dapur. Wak duduk cover macho. Nenek pulak gelak tebahak tengok aku yang completely chaos. Puas lah jugak aku menjerit and menangis malam tu. Finally, nenek amik penyapu and HIARGHHHH! amik kau kumbang..lekat pada penyapu. Then, nenek amik kumbang tu buang dalam kolam ikan. HAHAHA..padan muka kau kumbang.
Illustration one.


The story is, aku ni jerit2 malam tadi bukan sebab takut tengok cerita seekers tu. Tapi, sebab takut dengan kumbang. Heee..Resultnya, lutut aku melecet sebab terseret kat lantai masa bersujud. Best! =___="

Chapter : Another day another life.

Alhamdulillah..
hari ni dapat jumpa specky hafifi and cik feza.
makan-makan sambil bergossip seperti dulu.
kalau-lah ada zafira and ammar, cukup lah geng merapu yang dulu.
hee..mesti kepooohh dengan gelak ketawa macam dulu.
Syukur..
Satu persatu janji aku tunaikan.
Kasi settle semua, baru lah aman.
:)

Aku menang sebab habis 1st. Hehe..

There was an error in this gadget

up