WW yang ke------entah lah.


# ikhlas dari kak long yang hanya mampu tersenyum sinis bila melihat status adik-adik yang menggelikan bulu roma. Kbai.

New year countdown

Assalamualaikum!

Happy lunch time ya people.. Hehe. Hari ni orang kerja gomen dapat gaji + bonus. Kaching kaching la pocket diaorang sekarang ni and aku bet Alamanda mesti penuh gila hari ni. Puahahaha..

Just to let my dear blog know,

Pink kaler giteww

Aku dah dapat diary baru. Wah wah wah..diari yang lama pun tak habis conteng lagi. Tak pe lah, aku guna buat urusan personal je la. Buat conteng-conteng resepi pun boleh jugak. HAHAHA.

Sabtu 15/12/12

Assalamualaikum!

Hari ni aku nak share pasal fishing. I like fishing! even tak ada hasil pun tak pe. Beli umpan, sedekah free kat ikan semua. Baling upan, duduk termenung. Amannya dunia!

Kah kah kah!

Semua tu dusta. Cehh, mana ada orang yang pergi fishing tapi tak nak fish! haissshh..anyway, last Saturday aku dengan Nobita pi mengail kat Lukut. Lukut bukan dekat Perak tu..Tu Lumut. Lukut yang aku pi ni dekat Nogori Sembilan. Jyeahhh.

Unfortunately, air tengah surut masa tu and while waiting for air pasang tetiba Nobita dapat called. Dia kena balik kerja lepas tu dia dah dilema. Baru nak mancing, pastu dah kena kerja pulak. Sedih je dia bila aku advice dia suruh pi kerja. Kesian kat aku katanya. Haha. So sweet! Tak pe dear, nanti kita datang tempat tu balik yeee..

Udang yang dah di kokak ikan
Tah apa yang di usha kat situ
Jeti yang dalam proses pembaikpulih
Okay lah, aku ada kerja ni. Babai..




Malam malu tapi gedik

Aku

.

.
.
.

MALU!!!

.
.
.
.
.

Minggu pertama bulan duabelas

Assalamualaikum!

Hai blogwalkers sekalian. Hari ni hari Keputeraan Sultan Selangor kan? So, adalah seronoknya hari bagi rakyat Selangor yang berkerja dalam jajahan ini. Dek kerana public holiday dah diberi.

Okay, sebab aku pun memang anak jati Selangor, perasaan yang hari ni aku cuti pun agak lah menebal. Aku tidur tak henggat dunia as aku tak kerja pada hari ni. Yabedabedooo!

Aku terjaga about 7.40 a.m. pagi ni.. subuh aku tah ke mana.. nak subuh gajah pun dah tak mampu lagi..Huhu.. Memang pun aku lupa nak kunci jam malam tadi. Main sebat je nak tidur laju-laju lepas isyak. Sekali bangun dengan mamai aku pun nampak mak aku tengah bahagia melayan adik aku borak. Tskkk..jelesnya!

Gara-gara badan letih la ni, aku tidur macam jakun sikit. Sabtu ahad lepas memang tak berapa nak lekat kat rumah.

Anyhow, aku nak congratz kat classmate aku masa high school dulu sebab dah selamat berumahtangga. Member aku ni sangat cute! Masing-masing tengok dia boleh tergoda sekejap including me and Seha. Muahaha..

Farhana-Seha-Nanad-Memen-Farhana
Copied from FB Fikriyah. Fik, aku cilok tau..timaseh..Hehe
Tahniah jugak kat member sorang lagi yang nama Erni sebab dapat anak yang kedua. Yeayyy! Dapat jugak jumpa dia lepas SPM last aku jumpa dia (2006-2012). Lama sangat okay! Arwah ayah dia dengan ayah aku satu tempat kerja. Dari situ la aku dengan dia boleh jadi geng sebab dulu masa zaman high school aku dengan dia naik public bus pergi sekolah nak menuntut ilmu. Now, dia dah jadi ustazah pun kat sekolah petang kat kampung aku. My old fardhu ain school tu tau! Heheh..
Anak 2nd Erni. 1st child baby girl. Lasak tapi comel. Heee..
Okay lah..itu saja alkisah yang menarik hari Ahad lepas. Nak cerita alkisah hari Sabtu kang korang muntah hijau pulak. Hahaha. Take care blogwalkers! Have a great day.

All time favorite!



Assalamualaikum! This song adalah one of aku punya feveret. Ulang la banyak kali. Tak kan aku muak. Muehehe.. Ada jugak cover lagu ni yang best jadi pilihan aku..

cekidautttt..


Lyrics dia sangat best kot. Hahaha. suka.suka.suka sangat lagu ni. :')
Aku mengantuk dah ni. Okaybai.


December, aku jatuh lagi

Assalamualaikum!

T__________T

Nak dijadikan cerita pagi tadi aku besttt je main nose strip kan? Haaa.. tak lama lepas tu aku teringat yang shower foam kat bilik air dah habisss. Okay, lets re-filling it lah.

Aku buat kerja-kerja meng-isi semula kat depan pintu bilik air. Yaaa.. sebab shower foam duduknya kat dalam bilik air, aku buat kerja kat situ je. Heh!

Then, aku pour out baki air sabun yang ada. Sapa punya kerja la campur air dalam botol ni. Haishhh.. Aku pour out kat depan pintu masuk bilik air itu. Haaa..dah dapat tangkap belum kejadian selepas itu?

Okay, aku memang ingat aku nak kena jirus balik air sabun tu. Kot-kot nanti ada yang tergelincir kat bilik air. Tapi malang memang aku yang cipta. Aku sendiri yang menggelongsor di bilik air masa aku nak letak balik botol shower foam kat tempatnya.

WALLAWEHHH!

Mula-mula kena memang tak rasa sakit lagi. Kaki je la rasa sengal sikit. Tapi right now aku dah mula rasa sakit tang pungkoq. T____T nangis lagi. Bahana sendiri punya pasal. Tskkk..sedih.

Okay lah. Nak siap-siap bekal durian nak bawak pi jumpa my brother. Kesian dia dah lama tak balik. Bai. Take care peeps. =3

Nose strip


Assalamualaikum...

Hai December! Good morning. Heee..

Pagi ni aku dah bangun awal. Semangat baru. Eceh!

Ada satu nose strip aku nak share. Murah and berkesan mencabut segala cendawan yang bertenggek kat batang hidung aku yang tak berapa nak cacak ni. Hew3.

Mempersembahkan barang best dari Watson!!!
Macam mana boleh auto rotate niii..grrr!
                                      
Ada 6 strips dalam satu box
Dengan harga RM8.42 bahagi dengan 6 akan equal to RM1.40 per strips. Agak murah bukan? Hee.. Dengan membelanjakan sehengget empat posen tu, hasilnya boleh dapat banyak ini...

Yekkkss

Segala isi keluar. Mujur tak tarik tait hidung sekali. HAHA
Tuuuuu dia! Puas hati aku dapat mencabut cendawan dengan jayanya. Hehehe. Okay lah, itu saja untuk pagi ni. Have a great day!




There was an error in this gadget

up