Chapter : Last day before 2011.

Holaaa!!!
Kamu, kau, dan anda yang kat sedang mengintai atau sekadar tumpang lalu.. Terima kasih yea sebab sudi nak lalu - lalang kat sini yea. Ini entry yang last buat tahun 2010. Sooooo, nak share lah apa yang kami dah went through today.

Today, kami beramai - ramai berkonvoi ke Sg. Congkak, Hulu Langat. At first we all nak pergi ke Sg. Gabai sebab never been there. Tapi... Kepala rombongan (the most lambat siap) dengan selambanya drive to Sg. Congkak. Ehhh, macam mana ni?? Sebab dah 6km ahead dari Gabai, nampaknya bye-bye lah yea Mr. Gabai. Next time je lah, kami pergi melawat tempat tu.

Sungai Congkak.
View from our cabin.
Okay, aku dapat hadiah percuma dari sungai Congkak. Scars! Huhu.. First, jatuh sebab batu licin, dapat scratch. Then, Jatuh dari pondok yang di sewa kat tepi sungai. (ketawa?jerit?adoiii...sakit.) Puas hati dapat mandi sungai. Dah lama tak mandi dan manda. Hehe.

Kat tempat Mama duduk ni lah aku jatuh. Huhu.
Around 3.30 petang kami gerak nak tengok side lain kat congkak ni. Kami singgah dekat kem Asli Adventure jap tengok- tengok. Semua kem kat situ lebih kurang sama je dengan yang lain, cuma service je yang differ mereka. 

Lepas ituuuu, kami ke Precinct 5, Putrajaya. Dekat belakang Pullman hotel tu ada kolam mandi awam. Kitaorang datang situ bukan sebab nak mandi. Tapi sebab nak habiskan bekalan yang still berbaki (pulun? perabih?hah, betul lah tu). Dah habis bekal, kami pun bergerak pulang ke home sweet home. One of sweet memories yang menjadi lipatan cheritera tahun 2010. 0_o

Adios 2010.

Welcome 2011, yeahhhaa!!
Okay, peeps. Got to go. Penat tak habis lagi ni tapi aku gagahkan jugak otak dan mata untuk meng-update blog before new year. Good bye 2010, Hello 2011.

p/s: Azam lama yang tak tercapai, kene bawa juga ke tahun baru. (padan muka!sapa suruh take things for granted.Huhu)

Chapter : Sekolah Adik Saya.

Salam. Hi, pagi ini I teman my little brother pergi daftar sekolah. Dia baru nak masuk Form 1. Heeee... aku pulak yang excited untuk dia. Siap buat video lagi spesel untuk adik so that ada laaaa kenangan bila dah habis sekolah. Sweet kan? wink*wink*


Okay, around 9.29 pagi gerak balik rumah dari sekolah adik. By the way, nama sekolah tu Sekolah Menengah Kebangsaan Bukit Changgang. Sanak sedara, adik beradik semua sekolah situ. Haha. Nasib baik aku tak terlibat sama. ;p

Untuk lunch hari ni, aku try masak Ayam masak asam. Ni second time aku masak lauk ni. Licin habis. Alhamdulillah. The first one masa arwah wan ada. Arwah yang ajar aku masak lauk tu. Rindunya kat arwah. Dah setahun arwah pergi. Tak pe lah, sedekah je Al-Fatihah tiap kali rindu. Malam ni sedekah Yassin pulak. InsyaAllah. :)

Peha ayam, serai and bunga kantan yang berbaki.
Sekian, terima kasih.
p/s: Sebenarnya nak upload video. Tapi, tak lama pulak. (Malas tunggu) Hehe..

Chapter : Picnic on Sunday.

Whoaaa!!! Wake up in the morning with full of excitement. Me, Yasmin and Jannah planning for birthday surprise for our very good friend, Zawani. I called Wani asking for her planning for today. She said, she is out to Port Dickson with her family. So, we cancelled the birthday celebration since the main role cannot make it.

Okay, we promised meet at Banting after Zohor and before rain starts falling. Cerita start when aku tumpang orang yang aku tak berapa pasti aku kenal ke Banting. Cerita punya cerita dengan driver tu, laaaa kawan ayah rupanya Pakcik Zainal. All the way to meet them memang aku berdoa je that nothing will happen. Takut whoa naik kereta orang yang kita tak kenal. Promised with myself that I never do it again.

Around 2.40 p.m. Yasmin sampai together with her girlfriend, Jannah. Haha. Funny fact about Memen a.k.a (Yasmin) she always lupa mana jalan to terminal bus (actually, dia memang susah nak paham jalan). Unfortunately, yang jadi co-pilot pun tak guna sangat. Haha. (Nak suruh Memen pecat je Jannah ;p).
Bila sampai kat Pantai Morib, Kitaorang pusing-pusing cari tempat yang suitable untuk makan. Memen bawak kereta plus nugget and tea while Jannah bring her sandwiches and cups. Me??? Beli ais kat gerai tepi tu je. Tak menyumbang pun. (Bawak aku memang rugi =.=)

Tea time.
Memen’s camera out of batteries. So, we decided to buy new one outside Morib. Nasib baik tak sesat. Punya lah jauh drive, tak jumpa pun petrol station. Haih (risau dah ni lalu tempat yang tak familiar), buat U-turn then, patah balik ke Kanchong Darat carik fuel and batteries. Dapat pulak batteries yang tak support camera. Memang tak berbaloi (kesian Memen. Sob, sob). Finally we all guna je handphone untuk snap gambar. Puas hati jugak dapat main air even tak dapat mandi laut. Balik around 6.45 p.m. and I call bapak to tell him that I nak balik sama sebab jeans dah basah sampai lutut (Haaa, main air lagi. Padan muka).
Sejarah ni babe.
Morib, Banting.

Thanks for the girl who capture this.
p/s: Bapak kata, it is okay to sesat jalan. Sebab dari situ lah kita belajar. =)

Chapter : Desperado.

Hola!

This morning aku breakfast kek batik. I made it by myself. Haha. Benda senang nak buat boleh la belagak. 
While i'm looking for the ideas, my sister said, "Hey, the taste is the same like before. Aku teringat kek batik kat sekolah rendah dulu." Aku pun senyum. Well, kek batik ni akan jadi senang susah nak buat bila kita rajin malas. Bahan dia simple je. Some people make it complicated sebab nak tambahkan taste kat kek tu. Ingat lagi zaman sekolah rendah dulu aku sukaaaaa sangat makan kek batik makcik kantin. 20 sen seketul, murah kan? Hmmm... Tu dulu. Sekarang mana nak dapat kuih yang sebegitu harganya. Kalau budak sekarang, 20 sen tu campak je kat celah seat kereta..(yeke?) Aku agak je la. Hehe.

Kek Batik yang paling cikai.

Eh, better aku back off before aku mengarut melalut lebih panjang lagi. Tapi, before aku berhenti. Aku nak kasi tau la Desperado yang jadi the title kat atas tu refer kat apa la kan... Okay, its refer to me. Desperate sangat nak conteng kat blog aku yang tak berapa nak best ni. Haha. Macam loser pun ada jugak! (before kauorang kutuk aku, baik kutuk diri sendiri dulu ;p) Okay, since aku tak ada apa lagi nak tulis baik aku pergi masak dulu (dah ada idea). Adios!

p/s: Hari ni, disebabkan aku malas (hari-hari pun malas) aku nak masak lauk sardin je. 

Chapter : Mood oh mood.

Hi. (sigh!)
Semalam mood aku dah di spoil kan oleh seorang mahluk tuhan ni. Tapi, boleh tahan lagi la sebab aku dapat buku yang aku nak sangat- sangat tu (poyo gila! haha) plus dapat jugak tengok movie cerita Ngangkung with my brother. Betul la kata Zazaf, cerita tu biasa aja.. Agaknya sebab aku happy macam tak hingat dunia semalam (astaga), hari ini aku mau jerit-jerit!!! Wait a minute peeps. Jerit yang ini bukan suka dapat naik roller coaster tau. Tapi sebab ada instinct yang bahawasanya result aku akan jatuh ke gaung dan tak akan dapat crawl up lagi dah. 

Entry kali ini nak meng'expression'kan hati aku yang gundah gulana ni. Adoiiii.. result dah keluar people!!! Dup dap, Dup dap. Ingat nak buka kat SMP (sistem maklumat pelajar) laa... Rupanya sudah bertukar menjadi e-SMP. Thanks kat roomate Cik Zazaf yang menghebahkan berita ini. Okay, its a new thing.. so aku terkial- kial mencari button- button yang di hide kan purposely untuk tak menyemakkan mata pengguna. My first impression, wow! dah maju lahh benda ni..Nak habaq mai ni, dah la gua cuak nak tengok result ni, nak pulak kene belajar benda baru. Kalau berbaloi tak apa lah, ini memang merugikan!

preview e-SMP

Sementara tunggu loading..
Mengimbas balik apa yang telah diperkatakan antara aku dan Zazaf suatu hari...

Nanad: Aku nak potong r###*$ la kalau dapat three pointer &nd above. (Niat nazar la ni kononnya)
Zazaf: Okay, aku pulak nak puasa kalau dapat 3 points.
**dialog macam tak sama dengan dialog sebenar??haha.nasib lah!

Setelah menunggu loading..
Hahaha...(ketawa dalam tangis. eh, macam tajuk lagu pulak) Jeng, jeng, jeng.. Nazar kau itu cheap sangat la Cik Nadha..Hampehhh! Dah aku hagak dahhh.. Terpekik terlolong pun tak guna dah. Ahhh... nak jerit jugak.  Uwarghhhhhh!!Okay, without announce result aku kat sini pun nampaknya anda dah tau aku dapat apa kan. So, jangan tanya lagi tau! Ahaha.. tu je lah yang aku nak soksek-soksek kali ini.

Probably aku nak ke UPM petang ini. Ada chance ke nak ubah result tu?(planning something evil) Haha.. Forget it! Elok-elok boleh grad, terus kene tendang. Okay, wanna cooling down with Mr. Sep. Take care.

p/s: orang kata kalau hari ini kita happy, esok kita akan nangis. (Hmmmm... betul lah kot?!)
There was an error in this gadget

up