Chapter : Tuah t.i.g.a p.u.l.u.h.

Hi, dear. Semalam, t.i.g.a p.u.l.u.h/ j.u.l.a.i/ 2011 ialah hari terahkir aku bekerja dekat airport bersama FireFly (FY). Macam macam human behaviour yang aku jumpa selama aku kerja kat sini. Even sekejap, aku seronok dengan environment kat situ. Boleh jumpa ramai orang, communicate dengan orang dari different background, dapat buat kawan pun ye jugak.

At first aku tak nak datang masa last day (30JUL11) sebab aku dah ponteng semalamnya (29JUL11) without telling my supervisor about my absence (pertama kali tuuu ponteng). Huhuhu. After that, bila aku call s/o cakap tak nak datang, mula la dia cakap 'tak patut la kau buat macam ni'... Before dia start berleter, aku pun setuju datang. Ramai yang bangkang. Kenapa aku susah susah nak datang? Kan dah nak berenti. But, i told them... tak apa lah. This is my responsibility. Aku masuk cara baik, keluar pun cara baik. Biar lah aku tunjuk muka aku yang tak berapa nak comel ni untuk last day. =___=''

Terima kasih buat staff staff (FY and its vendor) yang wish good luck untuk aku. Thank you so much untuk yang support aku. Yang condemn aku tu. Talk to the hand and go away before kasut buruk aku makan muka tu. Buat 2 orang yang buli aku malam tu (Kamalia and Azrin), thanks sebab sporting and sanggup cover line amik gambar untuk aku. FYI, mereka ni jugak sangat suka dedicate lagu. Haha.

Plan asal, nak balik 2130. Tapi telah aku lajakkan kepada 2300. Someone marah me sebab I dah janji nak balik awal, but i breach the promise. Sorry. This is my last day and i want to treat it nicely. Anyway, everything is over now. I'm sure i'll miss this life again same like my practical life even i work only for 2 months. Definitely, I'll miss the place and the people. Take care fellas. Hugs &nd kisses from me. m u a h !

Akhirnya.. Ada jugak gambar bersama si burung besi ni

Ada gaya jadi flight crew tak?

Chapter : My heart is stereo.


My heart's a stereo
It beats for your, so listen close
Hear my thoughts in every note
oh,oh..

Make me your radio
Turn me up when you feel low
This melody was meant for you
Just sing along to my stereo

Sing along bebeh! Hehe... This afternoon leave kind of sweet memory for me, personally. It makes me smile all the way back home. I don't know why I'm feeling this. I wish, i can press the rewind button and make it play again and again until i get tired. Working and hanging around with all buddies at FireFly is such a wonderful experience, priceless i can say. That's why some people said, knowledge can be gain through experience. I agreed and I know that's true. I wish, all the things happen this afternoon will be nicely saved in my memory. J


Chapter : Septimus, will you be my hero?

Horeyyyy!!! Finally, dapat jugak aku tambah collection buku Septimus Heap aku. Masa pergi MPH dengan Cik Feza, buku tak release lagi. Sekarang, tengah ada 105 MPH anniversary. Ada discount for selected books. Since buku yang aku nak sangat ni ada kat rak new release, aku dapat 30% less with condition aku kena buat purchase above RM5. Tak kesah laaaa..yang penting aku dapat buku vol.6 tu. Yeah! Darke, let me explore you after this.

Beloved collection

Bila orang tanya aku apa yang best sangat pasal buku ni. Ermmmm... entah la. Kauorang kena baca sendiri la. Baru kau tahu best ke tidak. Kalau kau tu manusia yang full of imagination, kau akan enjoy buku ni. Haha. Okay la. Nak bagitahu tu je. Hahaha. (sakit hati tak?) Aku sangat excited dengan buku baru ni. Lama sangat aku craving nak baca buku baru. Okay, itu saja. Bye!

Chapter : Journey to the south.

Hello, people!

How are you guys out there? Good? or not so? Too bad? Naaahhh.. nevermind lah. Just pretend like nothing happen. Can ah? Cannot lehhh.. If you have anything to say, tell it lah. Share it and let others know your idea or whatever opinion. Jangan lah kedekut sangat ye tak? (apa point yang cuba I disampaikan ni?) Point-nya kat sini...I just want to share something with you guys ( I just can’t keep this alone because its not a secret punnn..Haha)

Cehhhh.. intro pun dah satu para. Belum masuk content lagi ni... Okay-okay. Aku nak start ni...

Semalam yakni 3hb Julai 2011, my old friend masa kat KMNS dulu kawin. Kebetulan pulak my offday jatuh on that day. So, I decided to attend to that ceremony with my other friends. So, we went to Kulai, Johor after Pei Nie pick me up at KLIA and Yana at Senawang. Thanks to Pei Nei because so rajin to drive all the way from PJ to Johor. Kita memang happy sebab dapat jumpa balik. Yeeelaaa.. almost 5 tahun kot kita tak jumpa. Anyway, thanks jugak kat Mar sebab approach me through FB ajak pergi. Kalau tak, memang tak jumpa la dengan diaorang ni.

Queen of the day ialah Aida Jawadi (kita kat kolej dulu panggil dia suboi) Haha. Apa significant dia dengan nama tu pun aku tak tahu la. Apa yang aku ingat pasal makcik sorang ni, dia suka cakap...WAK LUE!!! Haha. Best kenal dia ni. Otak sempoi je. Nahhh, sekarang dah kawin. We all sangat happy for you. All the best la for the next stage.

After that, we plan to lepak at Malacca. Poor Mar. Ni semua salah aku. Kalau tak sebab cakap samar-samar, mesti dia dapat join kita lepak and makan and take some pictures before kiss goodbye. Huhu. Again, sorry Mar. L Next time kita keluar lagi ye (even tak tahu exact date, nak janji juga). Then, kita hantar Yana balik (senang nak cari rumah dia. Next time boleh terjah), and Pei Nie hantar I ke airport semula (I balik rumah naik aircraft) percaya tak? Haha. I tipu je. So, arrived kat rumah around 0030 sama macam selalu. Always? (tu pun kalau i kena kerja from morning to midnight la) Demmm..kena buat OT kerana terpaksa.

Okay lah.. I nak share few pictures yang kita dapat snap semalam untuk tatapan you guys. Enjoy!

Madam Aida @ Mrs. Hafiz

Mar, me, Pei Nie and Yana rocking the Lorong Teratai  5

Peace Malacca
Selamat pengantin baru Aida

There was an error in this gadget

up