LCCT Airport Premier Taxi

Good day to you!

Looking for an airport taxi to go to LCCT or KLIA? or anywhere around Penisular Malaysia?

credit to google.com


Here's the solution..


017 - 309 4403  (premier taxi)

you can call a day earlier for reservation or email at

nadahns82@gmail.com

Pembekal hasil & peralatan pertanian

Assalamualaikum..

Anda mencari syarikat yang boleh membekal peralatan pertanian? Atau hasil pertanian? mungkin di sini boleh membantu menyelesaikan masalah anda.

1)Sayur-sayur hydroponik segar.


2)Cili merah dan hijau yang berkualiti. 


3)Herba-herba dan buah rock melon yang manis. 


4)Khusus-khusus fertigasi dan pelbagai khusus berkenaan dengan pertanian. 


5)Baja foliar.


6)Peralatan pertanian.



Cili kulai hijau

Cili merah

Anak pokok cili

Cili hiasan.1

Cili hiasan.2

Cili hiasan.2

Anak - anak pokok

Sayuran hydroponik

untuk sebarang pertanyaan boleh terus hubungi

Eddy 013 - 751 9335

atau email

nadahns82@gmail.com

Short entry for friday after-ning

Haluuuu..Assalamualaikum semua.

Entry kali ni nak share pasal makan. Ehem! sebelum puasa esok, saja la nak upload gambar makanan kat sini. HAHAHA. Motiff sangat.

Tadi aku gi makan kat Penang Village @ Alamanda Putrajaya.

Yaaa..nama pun dah kampung penang kan..elok lah kiranya kalau kita makan Asam Laksa Penang. Slurppp! masam tapi ada sikit manis. This is first time aku rasa laksa penang. Kuah okay, mee laksa kenyal. Sedap sebab isi ikan besar-besar. Wakakaka..

Pekena laksa sampai licin

Untuk hilangkan dahaga, kita oder pulak bandung cincau. Okay la sedap and tak muak. Aku jarang minum bandung kat luar sebab selalu kalau tengok orang order macam manis sangat je. Euww..bia potong kuku, jangan potong kaki.

Macam susu seteroberi pun ada

Orait lah. Sila lap air liur anda di bulan puasa yang mulia ni. Hehe.. Selamat berpuasa semua!

Tickets and coupons

Haiii.. Assalamualaikum!

Sobss..gusi sakit, kepala sakit minggu ni. Kurang keamanan aku dapat minggu ni. Haihhh..cepat lah pergi rasa yang tak best ni.

Semalam atas arahan bos kecik, aku pergi site visit dari pagi sampai lah ke petang. Mula 9.30 - 10.30 pagi aku beratur register nama kat LAPAN kaunter. Lapan tuu..banyak woahh.. Mujur la masa site visit tu aku ada geng. Tak la bosan bebenor..

Peta lawatan tapak

Lepas tu balik kerja petang aku terrrrus tengok wayang. Hihihi..last tengok wayang before puasa kat TGV The Mines. Cerita 8 Jam. Hmm..layan je la ceritanya. Tapi tak la sampai lapan jam duduk tengok ceritanya. Kalau lapan jam movie tu punya duration, mau kebas punggung duduk dalam wayang tu. Haha..

The ticket
And the coupon


Masa beli tiket 8Jam, kami dapat voucher coupon. 1st time aku beli tiket dapat voucher. Hehe.. Yang bestnya..boleh dapat discount kalau nak shopping kat zalora.com.my. Ada off RM10, RM30, RM50 and RM80 with t&c laaa.. Kalau ada yang nak kupon ni boleh la mintak kat aku sebab aku macam tak guna je. Better bagi kat sesapa yang nak kan? :)

Okay la..setakat tu je la entry sebelum ramadhan datang. Thanks for reading and see you again! Bai.

Unknown cousin

Haii..Assalamualaikum.

Monday dah datang lagi. Cepat lah Jumaat datang!

Semalam aku gi wedding sedara aku kat dewan seri melati kat perbadanan putrajaya. Sedara sebelah mak aku. Kira sepupu mak aku punya anak ni buat resepsi semalam la. Tak kesah la sapa pun dia, aku memang tak pernah tau pasal family ni sebab tak pernah jumpa. Yang biasa jumpa tu aku kenal lah. Heee..

The best part is bila kita dapat berkumpul ramai-ramai kenal dengan family yang tak ter-kenal dulu. Macam sesi tunjuk muka la jugak. Nanti orang tak kenal lah pulak. Yelaaa..awok ni bukan nya retis yg asik keluar paper je. Kang kalau tak kenal-kenal kang, berselisih kat jalan tak tau pulak.

Ada jugak part yang tak best sebab si fengantin macam lari je bila kitaorang cuba nak capture gambar dia. Dia tak tau ke yang kita ni sedara mara dia? well at least lambai la sikit macam princess pun tak pe. We don't mind la.. You see? ni la masalahnya kalau tak kenal sedara. Huhu.. Aku tak nak jadi macam ni. Tak nak dikata sombong even though aku memang malas kalau diajak berjalan ke rumah sedara mara. thehehe...

Familia

Brother and sisters

Twins

Handsome boy - Farish

Haziq - momeyyy

Haikal - good boy

Tak kenal. T___T


Tapi tak apa..aku nak change attitude! Aku akan try kenal sedara mara mana yang tak ter-kenal tu. Alaaa..setakat nak kenal tu, piece of cake je. kachang! nak ingat tu yang masalahnya. hehe..

# rasa bertuah sebab sedara mara duduk keliling rumah and sekampung. :)

Skin Formulation cleanser

Assalamualaikum w.b.t.

Heyyy..jumaat dah hari ni. Kejap je dah weekend balik kan? Masa bergerak laju sangat. Bagus! bak kata office-mate aku. Dia bilang tak lama lagi gaji. Horeyyy! HAHAHA..padahal, ada lagi 3 mminggu kot!

Okay, hari ni aku nak share pasal cleanser yang aku baru beli. Hewhewhew..bukan nak berlagak ke hapa..tapi cuma nak share. :)

Let me introduce you with my old friend, cik SF cleanser. Clap.clap.clap.

Sorry Lawak Kampus, I'm too excited meeting my cik SF
 

Hello my old friend. You look young with your new look. Mula-mula unwrapped SF cleanser ni macam terkejut jugak. Eh.. salah hantar product ke? Aku order barang Skin Formulation. Mana sama dengan yang dulu tu..ni botol dah lain ni. Hmmm...belek punya belek, jumpa jugak label SF ni.

It's Skin Formulation babeh!


Phewww..lega. Tak salah barang. :)

Masa mula-mula terjebak pakai SF ni, time tu aku first year kat kolej. Sebab bersekongkol dengan Zafira and Dhila, kitaorang try product ni. This product memang best. Berkesan kat muka jerawat aku. Without complete set pun boleh jadi. Janji jaga makan and bersabar.

At that time aku guna 3 item. Cleanser, rose water and active cream (untuk kill the jerawats!). The results memang aku puas hati lah jugak. Tu pun after jadi vegetarian for a month and sekali treatment dengan Seo Ling.

Lepas puas hati pakai ni..aku pun suggest kat sorang senior ni. After few months aku rasa dia pun puas hati guna barang ni. Agaknya lah..aku pun tak tanya dia puashati ke tidak. Tapi aku nampak dia berbeza dengan sebelum dia guna SF.

The best part :  1) Makeup Remover. 2) Normal cleanser

The ingredients inside this bottle


I requested for latest stock from them :)


Tu je lah dulu pendapat aku pasal cik SF. Nanti aku story lagi kalau ada yang minat nak tau ye. Babai.


# Barang yang elok, baiklah kita share.

Satu buku penuh games!

Assalamualaikum...

Entry hari ni aku nak buat flash back untuk zaman sekolah dulu. Orang sekarang buat flash mob, bia aku pulak yang buat flash back!

Tengok tajuk entry, satu buku penuh games. Boleh imagine tak buku apa yang aku maksudkan? Tak pe..boleh take 5 kalau nak pikir dulu.. i don't mind.

Tau dah buku apa? yesss.. buku tulis atau lebih dikenali dengan buku latihan. Yang warna coklat tu selalunya.. ingat lagi tak apa korang buat dengan buku tu kalau ada masa senggang? tak pun masa cikgu tak masuk kelas sebab ada meeting ke apa..

Berdasarkan pengalaman aku.. masa sekolah dulu mesti ada satu buku at least untuk mengisi masa lapang dengan bendalah yang tak berfaedah. Yaaa.. mari revealed apa je aku buat dengan buku tulis aku

1. B I N G O
Yepp.. asal boring je mesti ajak member main bingo. Tak kira la waktu cikgu mengajar ke tidak. Belasah je main. Kalau main ramai-ramai lagi best. Berebut-rebut nak sebut BINGO! dulu. Syokk weh. Kalau rajin sikit, buat kotak 10 x 10. Haaa...lama nak habis. Dari BINGO akan jadi OLAKLEMPIT. hahaha..


BINGO!

2. Bulat Pangkah
Kalau main ni memang sekejap je mati permainan. Sebabnya? kotak sikit sangat. Kalau perasan, kat playground pun ada bendalah bulat pangkah ni. Tapi canggih sikit la.. and besar.

Bulat Pangkah


3. Kapal terbang/ sampan/ origami
Haaa..yang ni memang fenomena bila satu sekolah cikgu meeting. Yang jaga pulak pengawas sebaya. Memang tak makan saman la.. Buat kapal terbang kertas. Macam-macam fesyen and design. Ada yang terbang cantik dan ada jugak yang terbang tapi berpusing-pusing lalu karam. Selalunya buatan tangan aku memang tak dapat pergi jauh sejauh buatan budak lelaki.

Kejuruteraan kertas
 

4. Huruf
Aku main bantai je letak nama game ni sebab aku dah tak ingat dulu panggil apa. HAHA. Kalau main ni nampak la sikit ilmiahnya sebab buat otak kita pikir apa nama negara, jenis buah ke, binatang ke..mencabar la jugak.

Teka perkataan?
 

5. Bulat pangkah free-style
Haaa..beza bulat pangkah yang ni dari yang atas tu iz bilangan kotaknya. Yang ni biasanya kita guna buku math. Lagi besar kita dapat kepong lawan kita, maknanya kita lagi power. Heheheh..

Bulat pangkah dan kepong
 

6. Paper Doll
Ni biasanya buat pakai kulit buku sebab materialnya keras sikit. Dulu aku mintak budak lelaki yang buatkan paper doll. Dia lukis cantik. Bentuk sailormoon sangat famous masa tu. Bila part baju, design sendiri. Hihi..

Anak patung kertas
 

Anyway, aku rasa banyak lagi kegunaan buku tulis ni. Seribu satu fungsi la lebih kurang kata. Haaa..apa lagi yang kita boleh main dengan buku tulis ni ea? Ada siapa ingat?

Almost 2 years!

Hoiii Angie! Lambat betul kau nak release buku ni. Penat tau aku tunggu. Nak suruh aku ulang baca berapa kali daaaa.. Aku ingat tahun lepas dalam bulan enam ke tujuh macam tu aku beli Darke: Book 6 . Lama gila tau. Kasi la cepat sikittt.. kata dah buku last. Sobs..lepas ni no more septimus. tskk.. T___T

Credit to Angie's wordpress
Kepada sesiapa yang berminat dengan cerita magis-tragis ni..boleh la mula membelinya di toko buku terkemuka. Memang best. Full of imagination. Aku dah, korang bila lagi? MUAHahaha..

# Check this out if you guys interested! :) Official Septimus Heap blog

Floria 2012

Assalamualaikum.. well hello peeps! It's July 2012 today.. Few more days untuk ramadhan. Syokknyaaa!! Puasa aku dah habis ganti. Korang macam mana? Hehehe..

Hari ni.. seperti yang aku dah janji kat mama aku. Aku, mama and my younger brother pergi ke pesta bunga kat Putrajaya. Alaaa..Floria @ Putrajaya laaa.. Tau tak?? HAHA.. iklan kat tibi kan ada. Tak tengok ke?? HAHA #haremm sungguh nada ni :P

FYI, bunga- bunga ni akan berpesta selama seminggu kat Presint 2 ni. Start semalam laaa.. Kalau datang waktu malam pulak, dapat la enjoy bunga api and tengok decorations waktu malam pulak. Kalau siapa tak tahan panas siang, boleh la datang malam. :D

Hari ni tak ada la aku gerak pagi-pagi sangat. Before pukul 11 kami dah sampai kat kawasan pesta tu.. Lepas tu apa lagi.. bergambar la!!! nak nak pulak bawak mama yang memang suka gillllaaa bunga. Hmmm sudahnya.. aku je la yang jadi mangsa untuk jadi subject camera. Heee...

Masuk ikut Monumen park

Decor dari JB Tengah

Decor from Labuan

Decor @ Perbadanan Putrajaya

PJC lagi with adik :)

Inside the Pavilion

Malu tengok peta, sesat jalan

Replika wakaf kat JB Tengah

Menara tinjau. Tapi visitor tak boleh naik kot. Roboh kangg..

Selamat datang ke rumah nadha. Wahaha..

Balkoni belakang rumah. Vrangan lagi!

Three of us! Love.

Mama and her daughter

Anak - anak riang berjalan. lalalala..

Horeeyyy! star jump di situ
Nanti ada masa aku share lagi gambar yang lain. Hee..sampai sini dulu. Selamat berhujung minggu ye korang.

GBY!

There was an error in this gadget

up