Nestum cheese cake

Assalamualaikum...

Hello there :)

Hari ni aku nak share something yang boleh korang jadikan pemanis mulut. Awww! Sweet nya..haha

Bahan nak bikin :

  • 3 1/2 paket nestum (3 in 1)
  • 1/2 tin susu pekat manis
  • 6 keping cheese ( yang letak kat burger tu)
  • Biskut marie selayaknya
How to do it ?
  1. First thing first, cincang kan cheese tu sehancurnya..
  2. Then, campurkan susu pekat manis dalam bekas and mix dengan cheese tu. Lenyek lanyak sikit cheese tu.
  3. After that, tambah 3 paket nestum kat bancuhan tadi. Godak and kacau sampai sebati.
  4. Sesudah itu.. sila lapiskan biskut marie dengan bancuhan secara bertingkat tingkat kat bekas yan lain sambil nyanyi 'duet den bertingkek tingkek' HAHA..
  5. On top of it mesti la diakhiri dengan bancuhan tau..sebab nak sprinkle nestum kering kat atas tu so that nampak senonoh sikit.
  6. Okay..finally simpan dalam fridge semalaman.

Macam aku hari tu buat before buka hari ke 20 puasa maka aku dapat makan hari ke 21 puasa. Gituuu..kau sampai 24jam.

Result memang daebakkk sangat. Benda ni memang cepat mengenyangkan. Boleh buat kudapan tatkala masa senggang kalau tak puasa pun. Haaaa..sedap tau. Sila la cuba benda yang senang ni. Boleh la berkembang hidung dipagi syawal IF ada orang puji sedap. Hehehehe..

Okay la..tu saja untuk hari ni. Babai..


Bila susu campur cheese mula melting memang tempting!

Schwarzkopf anti-dandruff shampoo

Assalamualaikum readers. Hello there :)

Pagi ni aku blogwalking sikit pasal shampoo and related product. Tetiba tertarik pulak nak share pasal shampoo anti kelemomo/mumur *pilih yg mana ko nak* yang recently aku guna ni.

Actually aku dalam tempoh percubaan lah kot sebab masih belum beli complete set even dah masuk botol kedua pun. Botol ketiga dah beli dan dalam keadaan bersiap sedia. Kah kah kah..cuba lah sangat kan..

So far pakai kulit kepala tak gatal pun. Heeee..tak ada la asik nak keruk keruk kepala je. Fights dandruff tu memang betul. Salji kat kepala memang reduced. Beeeetuull weyyy..tak caya try cuba.

Further more, bau shampoo ni mild je. Tak memeningkan kepala and the most important part is..the price. Sangat ressonable. It cost u around RM12-13 per bottle for 175ml. Kan?? Okay la tu. Heeee.. sila cari kat watson tau.

Okay lah. Nak share tu saja pagi ni. Hihi. Happy fasting :)



Ramadhan 2013

Assalamualaikum wahai walkers and stalkers sekalian alam.

Esok is 1st ramdhan dah. Alhamdulillah..permulaan minggu ni start dengan best. Minggu ni tak ada monday bluessss sebab pagi semalam ada interview yang di- conduct oleh MIA on behalf UPM. Sangat pagi okay..kerlasss gitu interview buat kat opis ku yang sekangkang kera tu. HAHA.

Kebetulan pulak bos mari pepagi mintak isikan form. Phone call pulak bertalu talu masuk. Nampak sangat aku busy tau. Seriously, macam tetau je aku ada orang nak observe. Nah kauuu..dan dan busy mak enon. Selalu tak la macam tu.

Hari ni..masuk meeting, ada la pulak berita baik. Aku pun berdebar la nak tunggu result berita baik tu next month. Balik opis bila check status application lesen company..tup tup..lulus lah pulak. Alhamdulillah sangat.

Esok puasa..syukur la dapat jumpa ramadhan lagi tahun ni. Start esok..balik kerja awal. Hahaha.. i like sangat.

Eh, ini kali entry nampak macam personal diary pulak. Thank you sebab singgah sini. Selamat berpuasa people! Babai.

Selamat datang separuh masa kedua tahun 2013!

Assalamualaikum sahabat!


Currently, tengah kena demam candy crush. Sangat busy tunggu nyawa and tunggu friends bagi ticket. Hahaha. Jerebu dah tamat. Pagi ni nampak mendung. Rasa aman. Ada je bahan nak cerita..tapi macam tak reti nak start. Later lah bila mood dah on, aku sambung cerita kedai kopi ye. Till then, Challo!


There was an error in this gadget

up