Chapter : Karangan musim cuti sekolah

Salam Maal Hijrah semua J

Semalam, hari Sabtu kitaorang berkumpul pagi-pagi dekat depan rumah Seha. Plan asal nak gerak dari rumah Seha start pukul 9. Tapiiii.. almaklum lah, kami ni agak kurang nak menepati masa sikit. So, kitaorang gerak lebih kurang pukul 9 setengah. We’re heading to Silk Highway (guna google map) sebab kononnya nak gi ke Sungai Congkak. However, kami TERsesat hingga ke Sungai Long.

After that, kitaorang try pulak guna GPS. Patah balik ke jalan asal masa masuk Sungai Long tadi. Atas sebab percaya kepada GPS jugak la kami redah pasar sabtu kat tengah alam. Hahaha. Ikut punya ikut GPS ni, kitaorang pun sampai la ke Pandan area. Aikk.. tak kan la nak ke Sungai Congkak kena lalu MRR2 pulak kan?Hmm.. Tak boleh jadi. Tak boleh jadi.  So, kitaorang pun buat U-turn. Kat hujung kawasan U-turn tadi tu ada polis pulak buat block. Baaa..chak! Kereta yang aku tumpang kena tahan kat tepi jalan. Haihh..apa salah kitaorang? Seatbelt pakai dah 5 saat yang lalu. Apahal pulak ni.. After polis tu pusing-pusing kat kereta, dia lepaskan kitaorang. Alhamdulillah tak kena saman!

Disebabkan tak berpuas hati dengan hasil GPS tadi, kitaorang reset balik destination. This time, konvoi di-lead oleh Memen. Drive punya drive..sampai la kitaorang ke Sunway. Makkk aih! Mana nak datang sungai kat area sini. Sunway Lagoon ada la kot. Haha. After calling calling Memen, we (kereta Farhana) decided nak lead the way balik. Keluar balik ke LDP and pergi putrajaya balik dengan harapan untuk mencuba nasib ikut jalan lama.

Actually, ikut jalan lama ni pun main agak-agak je. Tak salah kan kalau kita try and error? Hahaha. Syabas buat Farhana sebab terror dalam ilmu jalan – jalan cari tempat. Hihi. Tahniah jugak kat diri aku sendiri sebab rajin bertanya sesat jugak. Bhahaha. Sudah hampir jam 2 tengahari, akhirnya kitaorang sampai la kat Sungai Tekala. Aikkk? Sungai Tekala? Tadi kata nak pergi Sungai Congkak? Bukan apaa..sengaja cari air sungai yang dekat sebab masing masing dah tak larat nak teruskan journey ke Sungai Congkak. 4 jam setengah kot duduk dalam kereta nak ke sini. Pungkoq pun naik keras!

Alhamdulillah..sampai – sampai je, hujan turun sambut kami. Hehehe. Lepas bayar and amik tiket, kitaorang bergerak ke dalam huuuuutannn. Ececehh..nipu je! Mak datoookkk..tak larat dah masing- masing nak naik tangga. Penat woooi! Sampai je kat wakaf, terus masing-masing sambar sandwich yang Seha buat. Nomnomnom..blurp! lupa baca Bismillah..ish,ish,ish..anak sapa la ni =__=”

Then, start la proses membakar ayam. Nak hidup kan bara api, MasyaAllah..punya la payah. Dok terkipas-kipas, sampai kipas pun koyak. Aiyaakk! On the other side, mereka terkial-kial nak pasang khemah. Haha...nampak sangat all of us lack of skill dalam ilmu pengakap. Ngam-ngam api mula nak besar, hujan pun turun dengan lebatnya. So, we all pun main la hujan. Wuwuwu.. Belum mandi sungai, kami dah lencun. Habis makan, kami terus kemas – kemas sebab nak turun ke sungai merendam badan. Brrrr.. sejuk siot. Dah la baru lepas hujan, air sungai pun nyaman je macam air sejuk keluar peti ais.

Before pukul 6 kitaorang dah gerak keluar dari sungai nak salin baju. Hari dah makin gelap. Hati dah mula kecut sebab takut gelap. Cepat cepat kemas khemah and the other stuff and caboot. Sampai je kat pintu masuk, pagar besar dah tutup. Ohhh..no wonder la dah tak ada orang lain. Lepas solat, start kereta terus balik. Balik malam- malam macam ni memang kena waspada. Jalan gelap, berbelok-belok pulak tu. Drive punya drive, Farhana cakap ‘aku rasa, kita salah jalan’ Hadoiii..nak balik pun sesat. ‘tak pe, kita terus je sampai hujung jalan’ aku decided. Finally, jumpa jalan keluar, tempat kitaorang sesat masa nak datang. Huhuhu..selamat! Betul lah kata ayah, tak pe kalau sesat. Itu satu proses pembelajaran :D


Catatan memory,
nadha-seha-farhana-memen-jannah-pah-not to forget wani J

Chapter : Random Friday

Today is Friday.

Yess! esok cuti. Tak sabar nak tunggu hari besok sebab nak chill dengan geng zaman sekolah yang sangat sangat besttt. Hope semuanya berjalan dengan cun-nya as pelan asal aku. Everybody dah dapat apa yang patut diaorang bawak. I'm really really excited with this. Sebab sangat susah nak gather orang penting macam they'll ni. Saat ni, discussion yang kami buat only through phone calls and texts. So, for this moment both celcom and maxis aku sangat sangat penting. Pesanan untuk diri sendiri 'jangan lupa bawa phone ke mana saja' because lately aku telah menjadi seorang pelupa. Tapi dah janji dengan mister yang sorang tu untuk tidak careless lagi. InsyaAllah.

Till then, take care!

Chapter : Tudung Tweet

Hai hai hai...

TweetJER.  FaceBACK. What the heck? Haha.

Malam tadi tengok cerita melayu kat TV9. Tajuk dia SI TUDUNG TWEET. Best woo cerita tu. Kelakar & comel. Memang lain dari drama yang selalu aku tengok. So, kesimpulanya, The simple Zubaidah - Trendy Zubaidah - The simple Zubaidah again. Drama ni ada bagi mesej yang straight to the point. I like! Hehehe... 

*Transformation tu memang bagus kalau kita pandai handle and manage it.

Chapter : Umpama dot dot dot


Internet lembab.
Siput vavi bergerak lagi laju.
Sekian   =..="

Credit to google.com

Chapter : M i S S. Ehem! baca dulu

M - Mesti

i - Ingat

S - Si dia

S - Selalu

Ahaha.. apa aku mengarut ni. Finally, dapat jugak aku update satu entry kali ni. Lately kalau aku nak update, dapat buat kat office je. Itu jam, idea pun tak ada dah. Kat rumah ni sekarang line selow-melow sangat. grrr.. Macam la dah duabelas bulan tak bayar bil. Muahaha.. rindu nak taip - taip yang tah pape kat blog syok sendiri aku ni. Harap feminatfeminat (puihh..mana kau ada fans!) tak lupa singgah jenguk sini ea. Haha.. fans tu apa? kipas ke? Okay lah. Till then, babai.

*hidupkan kipas bila panas. jangan asik nak kipas orang je*

Chapter : Monolog #1

Masa kecik-kecik
Buat tu tak boleh, buat ni tak boleh
Bila dah besar
Benda yang sama akan didengari

Tapi
Bila dah boleh pikir mana buruk, mana baik
Bukan ke boleh di anggap 'besar'?

Tak
Tak ada kepercayaan kat situ
Maka
Kau akan di anggap kecik sampai bila - bila
Fullstop

*Tak suka bila kena ugut & tak suka bila kena buat sesuatu dengan tak ikhlas

Love sangat fool



Dear, I fear we're facing a problem
you love me no longer, I know
and maybe there is nothing
that I can do to make you do
Mama tells me I shouldn't bother
that I ought just stick to another man
a man that surely deserves me
but I think you do!

So I cry, and I pray and I beg

Love me love me
say that you love me
fool me fool me
go on and fool me
love me love me
pretend that you love me
lead me lead me
just say that you need me

So I cried, and I begged for you to
Love me love me
say that you love me
lead me lead me
just say that you need me
I can't care about anything but you

Lately I have desperately pondered,
spent my nights awake and I wonder
what I could have done in another way
to make you stay
Reason will not reach a solution
I will end up lost in confusion
I don't care if you really care
as long as you don't go

So I cry, I pray and I beg

Love me love me
say that you love me
fool me fool me
go on and fool me
love me love me
pretend that you love me
lead me lead me
just say that you need me

So I cried, and I begged for you to
Love me love me
say that you love me
lead me lead me
just say that you need me
I can't care about anything but you

(anything but you)

Love me love me
say that you love me
fool me fool me
go on and fool me
Love me love me
I know that you need me
I can't care about anything but you
There was an error in this gadget

up