Chapter : Assignment pelik!

Hai...

Pernah tak kauorang terima projek pelik? Pelik tu macam kauorang kena buat sesuatu yang bukan expertise kauorang. Kali ni nak kasi cerita pasal assignment yang baru -baru ni telah menghuru -harakan class Accounting Theory aku. Sepatutnya on 15th Feb 2011 kami semua ada test tapi telah di kensel-kan awal - awal lagi... Punya lah seronok sebab tak payah nak baca buku. Hehehehe... (",)

Suddenly, lecturer tu bilang test tak ada, tukar jadi assignment. Pulak dahhhh... Apakah assignment itu??? Interprete Positive, Normative and Critical accounting theory by drawing an image. Cissshhh... Kerja gila! Nak kena melukis lah pulak (tangan macam kayu!)... Masalahnya, apa benda accounting theory ni pun aku tak paham. Lecturer bagi assignment ni dengan alasan dia nak tengok kePAHAMan student. Paham ke tidak dia mengajar dalam kelas tu. Hohoho... Memang tidak! Sorry sangat doktor. So, aku pun draw la ikut ke-suka-an aku sendiri. Cantik tak cantik?? Ada aku kesah... Yang tak cantik tu sebenarnya ada nilai estetika tersendiri (betul ke?)... Kau je yang bebal, susah nak paham apa itu seni. Hahahaha....

Finally, aku rasa sayang pulak nak hantar hasil tekapan aku ni kat doktor. Adoiiii... how? (besok nak gi buat satu copy) HAHAHAHA... =P

Ada paham? Tak paham tu bebal namanya. Haha..
p/s: Kalau tak dapat 10 markah ni memang lah tak patut. Sigh*

Chapter : Kisah di malam hari.

Hola!

Entry kali ini aku rembat dari kisah benar yang telah berlaku ke atas seorang sahabat aku. Advertisement and flyers tentang part-time job telah menarik perhatian member aku ni. Menurut iklan tu "it is a simple job". So, member ni pun text lah orang yang berkenaan tu (Kita panggil person tu Miss.Y lah) to get a clear picture of what is their principle of business. Menurut si tukang cherita (member aku tu), mula - mula buat appointment dengan Miss.Y (waktu malam, dekat cafe). Tak lama lepas tu, Miss.Y ni kata dia ada kerja tapi dia ada hantar kawan dia (assistant kot?) to explain kepada member aku ni. Assistant ni kita called dia Miss.T

Next, Miss.T pulak yang sambung texting dengan member aku ni. Miss.T ni asik call member aku ni tanya kat mana, kat mana (isk, semak betul!) Pastu, Miss.T ni siap pesan kat member aku ni suruh datang ALONE! Okay, fine lah. Member aku kata sebab tak jauh, tak berteman pun tak apa lah.

Sesampai je kat cafe, member aku ni terus pergi berdiri kat ATM mechine as ordered by Miss.T. Jeng, jeng, jeng...(kasi suspens sikit. Hahaha) Datang lah seorang wanita berTudung labuh dan ala - ala muslimah gitu. Dia approach member aku and kasi tahu dia tu adalah Miss.T. Okayyy... tu tak apa lagi. Bila member aku ajak duduk discuss, Miss.T ni ajak member aku ni naik kereta dia (dalam kereta ada seorang lelaki). FOR WHAT??? member aku tanya Miss.T nak pergi mana pulak malam - malam ni kann... Miss.T bilang sama member aku dia ada kerja kat office dia. So, nak senang discuss kat office dia saja lah. (Choppp! Logik ke office bukak malam - malam??) Kejadahnya nak follow orang yang kita tak kenal mana asal usul dia kan? So, member aku refused to go with her. Member aku cakap Miss.Y tak ada mention apa - apa pun nak kena pergi discuss kat office. Then, member aku siap cakap kalau betul Miss -Miss ni nak terang apa yang patut pasal kerja tu, discuss kat cafe je. Then, Miss.T mintak appology kat member aku ni. Haaaa... tu lah ceritanya. 

Tapi yang buat aku curiga sangat pasal cerita ni...
1) Kenapa bila nak jumpa tak boleh bawak teman? Konon nak one-to-one, tapi Miss.T ada bawak driver tak apa pulak kannnn...
2)Hebat sangat ke kerja yang di buat tu sampai ke malam pun buka office? Setahu aku police station and Hospital plus 7Eleven je yang buka 24jam T____T

Sooooo... apa morale of the story above? BERHATI - HATI ye wanita!(lelaki juga) Jangan mudah terpedaya and percaya kat sesiapa yang kita baru je kenal 5 minit yang lalu. Kalau faced situation macam kat atas, cepat - cepat fikir alasan untuk mengelak. (tipu pun tak apa.. macam lah tak biasa! Haha) Okay lah, segala tips boleh lah dikongsikan bersama -sama ye. Sekian, makcik dah penat. Thanks for reading!

p/s: Makcik risau, tu pasal makcik concern. Nasib baik malam tu member aku ada janji nak pergi karok, tak ada lah dia mengikut Miss.T tu...

Chapter : Muah! Episode 4.

Muahhh!! kini kembali menyerang!!! Hahaha.. Jangan risau ye.. video ni hanya untuk hiburan semata - mata. Mereka yang sporting je join sini. LOL! Okay guys... Aku tak nak cakap banyak, sit back, buckle up and laugh (also pray! maybe u are the next victim)

video

p/s: Quality video not so good. Sorry!

Chapter : Siapa paling cantik?

Hey!

Hari ini aku buat kerja amal yang boleh dikatakan berfaedah bagi sahabat - rakan yang betul - betul dapat enjoy the day. At first, I was insisted to join them. But then, after a few trial of coaxing, aku pun ikut lah... Lagipun, bosan lah duduk kolej. Huhu (selalu balik rumah). Okay, we all pun pergi lah dekat satu pusat kecantik-kan (cantik ke?Heheheh..) and of course lah kat situ offer macam - macam services. 3 out of 5 people including me, mereka nak buat facial treatment and the other nak buat body scrub. How about me? Aku jadi pengulas berita kecantikan kat dalam kedai tu. (ceittt.. mcam la cantik sangat kan!)

Harga yang kedai tu charge agak reasonable and affordable bagi student macam kami yang mahu sekali - sekala mahu pampered our self. Untuk Normal facial treatment hanya RM40 je. Untuk yang ber-resdung kena tambah RM5 and it means RM45 lah semuanya. Kepada sesiapa yang nak massage, u can have it there and it is only RM40 for the whole body. Bagi penggemar Spa ala- ala Sepak Q tu.. Kauorang boleh dapatkannya dengan harga RM35 je. Murah tak? Murah juga la kannnn...

Kat sini ada secret nak kasi tahu... Mereka yang berminat nak buat facial akan dikenakan charge RM5 unutk sponge yang akan digunakan kat muka auorang. That means, kauorang tak akan guna orang lain punya and orang lain tak boleh guna kauorang punya sponge. Okay tak? Tapi ada juga option untuk yang tak mahu guna sponge baru, guna je lah sponge siapa - siapa yang bukan return customer mereka. Then, bila kauorang jadi customer mereka semula, tak payah dah nak beli sponge baru.

Kak Lin tokey kedai memang friendly.... Al- maklumlahhhh... orang berniaga kena lah ringan mulut untuk bercerita. Ye tak? Okay... Total cost untuk yang normal facial tu RM45 and yang special tu RM50. Yang total ni tak campur tau kalau kauorang nak tambah other product such as Serum or Vitamin C tau.. Yang tu kena tambah lain.

Okay lah guys. Penat sudah aku promote kedai kak Lin ni. For those yang interested, boleh la mencubanya.. Eh... Lupa nak cakap, mereka pun ada khidmat make-up (memang cantik!) kat kauorang - kauorang yang ada dinner ke apa.. Temujanji diperlukan, jangan main sedap terjah je. Before that, meh teka siapa si cantik yang memakai topeng hijau...

Zombi A-1

Zombi A-2

Zombi A-3

p/s: Service untuk ladies SAHAJA. Sorry gents. =)

Chapter : Koolkes Vs. AiG

Sebabkan bosan nak kena baca case yang amatlah banyak...
(padan muka! Siapa suruh leka...)
Aku  decided untuk buat benda tak berfaedah.
Second entry for today.
(Tak pernah buat macam ni.)

=_=''

.
.
.
.
.
.
.





Selamat malam dunia!

Chapter : Anjing.

Hello...
Entry kali ini nak cerita pasal seekor binatang. Yeah, aku suka tengok anjing - anjing kat pet shop. Cute sangat! Tapi sayang... Tak dapat nak garu - garu kepala anjing tu. Whooof. Whooof! Hahaha.. Nak di-jadikan cherita, malam tadi yakni Ahad malam Isnin, seorang sahabat telah menabrak seekor anjing di jalanan dalam perjalanan pulang ke UPM. Sahabat telah men-cheritakan kejadian tu kepada aku and aku cakap, 'kesian anjing tu'. Menurut sang pen-cherita anjing tu tak apa - apa... So, it's okay la.

Ironiknya, malam tu aku mimpi pasal anjing. (pulak dahhh...sampai terbawak dalam mimpi lagi tu!) The climax dalam mimpi tu ialahhh... Aku kena kejar and kena geget dengan anjing. Cissss.. Biadap sungguh! Gigi tajam tembus kat tapak tangan. Sakit. Menangis dalam mimpi. T___T

TENGOK!!!! Anjing tu balas dendam atas perbuatan langgar lari kauorang tu kat aku tau tak? Nasib baiklah dalam mimpi je benda tu sebab tragisnya lepas kena gigit tu tak ada sorang pun datang tolong. Cisss...tak guna! Ramai je pelakon - pelakon extra (sahabats) yang aku kenal dalam mimpi tu... tapi sorang pun tak boleh pakai. Macam lah kalau kau tolong aku, kau kena samak jugak! Again aku ulang... Nasib baik sekadar mainan tidur.

Okay lah. Tu je aku nak cherita. Hahaha.. Menyesal tak baca? Click close kalau menyesal. Hahahahaha.. Adiossssa!


p/s: Bagai melepaskan anjing tersepit. Sebab kesiankan anjing, aku tergigit. 
There was an error in this gadget

up