Chapter : This is for you!



untuk dia heyy! untuk dia heyy! untuk dia heyy!
comel gila lagu ni. Perasan suara si najwa ni makin cute macam suara aku. Bhahahaha (boleh blah =P)


Nobitaaaa!!! you know who you are.. ini untuk kamu tau. Heee.. (Okay,sila muntah.bluwekk!)


Wahhh..entry berani mati kali ni. Hahaha. Tak apa..bukan selalu aku gediksgelemans kan..  Dua tiga hari ni tak selera pulak nak makan nasi. Makanan kat kenduri yg sedap-sedap pun tak dapat nak tackle tekak aku . Even jadi tukang cedok lauk kari kambing sampai habis sekawah pun aku tak heran. Gi mana entah selera makan aku ni. Holiday agaknya? aiyooo! O__o


Cerita pasal kenduri ni..selamat sudah rambut si Sopiya anak kak ngah laili. Maybe sekarang dah gondol kot?  Baby sopiya (tiada didalam video diatas) tak meragam pun hari sabtu tu sebab dia tau ibu ayah dia tengah celebrate untuk dia. Wriiiieee (Nobita suka tiru bunyi angrybird. Haha) . Sambil buat coklat doorgift kenduri si baby, Nobita ni pun nak jugak lah kan letak order dia sekali macam biasa..Selama kitaorang buat Dipped Cream-O ni kan, my mom dengan aku tak pernah rasa walau seketul pun bendalah ni. Syok sendiri je buat. HAHAHA. Yang pasti, halalantoyyiban ye anakanakkkk...


Enough! tak ada apa yang nak di pokpek kan. Pokpek? i miss my pokpek partner, Huril. Sobs.. Okay, done. Babai.


#bos,minggu ni gaji tak?HAHA


Chapter : Bukan kosong.

Hai blogger-ians,
Assalamualaikum.

Jumaat lagi baru ada entry naik. Itu pun sebab nak meluah yang tak terluah dengan kata - kata.

Apa rasanya bila kita bercakap dengan orang, tapi orang tu macam batu? 'Like hello.. i'm talking to u'. No response nor reaction. Mesti kita macam malas nak cakap kalau hadap orang yang macam tu. So, better jangan cakap pape sebab tak nak at the end kita yang sakit hati bercakap sorang - sorang.

At the same time, kalau yang waras mesti ada terpikir.. 'kenapa orang ni tak respond dengan aku? apa salah aku dah buat?' kan?? Then, kita akan directly tanya orang tu apa salah kita bagi mencari solusi apa yang terjadi sebelum kita jump out dengan sebuah konklusi yang tak pasti.

However, bilamana apa yang kita tanya tu tak membuahkan hasil. Perkataan 'tak ada apa - apa, nothing happen or mana adalah, i biasa aje' yang diungkap oleh orang yang membatu tu, tak sama dengan perlakuan dia. Haihh..what to do..orang dah tak nak cakap dengan kita kan. Yeeelaaah.

Cuba bersabar dengan situasi macam ni. Ambil yang positive, mungkin orang tu nak privasi. Tak nak bercakap dengan siapa - siapa. Fine, avoid to contact these type of person for a while sebab takut kalau salah cakap, kena marah makannya. Doakan dia supaya cepat okay and treat you like before.

Yes, memang makan dalam kalau handle karenah macam ni. Sekiranya mampu bersabar, teruskan usaha. Ingat, Kesabaran itu sebahagian dari iman.

Bagi yang membatu, please lah.. jangan melampau sangat. Make it clear kalau you tak ada mood ke, apa ke.. Yes, you have the right not to speak if you don't want to, but please put yourself on others shoe. What are their feelings? Jangan terlalu taksub guna prinsip ADA AKU KESAH?! sebab takut karma makan anda balik dikemudian hari.

That's all for today. Adios amigos :)

There was an error in this gadget

up