Beliahanis

Hellooo.. Assalamualaikum people!

Today's entry aku nak share sikit la pasal hari belia. Tak ada nak share apa sangat pun.. Saja nak bagitau korang yang aku dah jadi antara 2juta belia yang datang event hari tu. muahaha..

Well, aku datang masa hari ahad. Memang dah expect yang event untuk hari tu dah so-so je sebab dah last day kann..tapi yang aku perasaan perasan kedai/gerai masih lagi rancak dengan business diaorang even dah last day. Untung sakan la they all ni aku rasa.

Yess..mula-mula sampai memang niat aku nak jalan merata. Semua booth aku nak masuk. Tapi dek kerna jauh sangat and aku berjalan pun dah macam seret kaki, aku ajak pak inchik balik. wuwuwu..

Disebabkan pak inchik perasan belia lagi, dia pun rembat laa..eh, beli baju hari belia kali ni. Souvenir la keng-konon-nya.. Before balik, dengan rasa tak puas hati dengan kekalahan yang lepas, pak inchik challenge me for bowling. The result? it's fair. Dua - dua menang each game. So, tak ada la yang soksek kata 'aku lah juara..haha'

Belia kuat seperti mr.americaaa..haha

Sudah ku beri sebahagian coklat kepada pak inchik


So..itu aje lah entry untuk kali ni. Hehe Anyway, thank you kat fairus sebab belanja coklat yang banyakkk! Semoga Allah murahkan rezeki kau yee..

Episode jelajah ke kota LONDANG

Since aku dah upload sekeping kat FB, ecah requested for more pictures. So, after kak yong's turn.. now it's my turn to release (cewahhh release giteww) the rest pictures yang ada dalam simpanan aku. Previous sunday aku dah upload sikit kan? ni ada sikit lagi nak share (as requsted from my sista too).

Umairah
Kasihan mak tam kaki berbalut

Baby piya dengan wan uda


The princess

Part of hantarans

Part of hantaras too

Jemaah jemputan

From the gentleman

Muka budget

Muka ugly pun taruk jugak. No bias

Kemana saja la si hajar ni pandang

Mak uteh aku macam gengster. Hihi

Mak uteh aku sudah bertukar! Haha

Kakak kecik. Anak buah cik hawa :)

Ketua adat tengah berdiskusi

Family Mak andak bermarkas kat rumah atas

Alololo..ecah senyum lebarrr

My mom and the junjungs


Alahaiii..banner (-__-|||)

Bismillah..
Ehem!
Hari ni aku nak mula dengan pantun.

Hari Jumaat hari mulia,
Salam sejuta belia.

Hiahahaha.. Amacam pantun aku? macam menyakitkan hati tak? Sejuta belia kat Putrajaya mula dah dari hari Rabu ritu. Mai..mai.. pakat padatkan presint 2, 3 & 4 hari ni, esok dan lusa. Bagus betul strategi diaorang buat sejuta belia ni. Buat time gaji..Nak - nak pulak cuti sekolah start. Memang berjuta - juta la orang berduyun - duyung buang duit nanti. Aku pun bakal terjebak jugak. Bhaha.. Konon niat nak cukupkan dua juta belia (kot la aku tak datang tak cukup 2millions youth, ye dak?) sudahnya bila dah cuci mata, ada je yang berkenan nak beli. Seluk poket, ada duit, beliiiii.. kesudahannya, belum bulan june, duit tak ada. Tu yang aku tak minat nak gi karnival - kanibal.. Huuu..

Actually aku nak pasang banner kat belog yang rupa log book ni. Apakan daya.. disebabkan aku dah suka kat template baru ni.. tak dapek la nak memasangnyooo. So, sebabkan aku dah susah payah bawak laptop gedabak aku ke opis untuk mengisi masa lapang, hendaklah kiranya aku upload jugak banner aku ni. Haha..

poyo giloss. muahaha.. credit banner asal dari the cutes blog on the block

A h A D ke London?

Sesudah subuh aku dan family (except angah) dah bergerak ke tapak perjumpaan konvoi (depan masjid BC). We gerak ikut highway pada mulanya nak ke Melaka ni. Rumah Pak Itam kat Melaka. Since anak sulung dia bersamaan dengan sepupu aku yang apabila ditimbang balik beliau adalah adik sepupuku even pak itam is brother kepada ayah ku (oh..bother this!) nak melansungkan pertunangan bersama jejaka pilihan yang berasal dari Melaka jugak. Oh, did you know yang people dari Melaka ni kalau memberi/membalas hantaran, they akan bagi food&baverages as their hantarans? maksudnyaaaa.. tiada barangan yang durable (kecuali cincin dengan wang hantaran) akan berada dalam trade. Apa yang aku notice, balasan hantaran tak kesah. As long bernombor ganjil. 11 vs 5? still can maaa.. see it to believe it. So, after everything selesai, kita pun check out dari rumah pak itam pukul 2setengah macam tu laaa..Singgah PD untuk solat sebab kat rumah Melaka air tak ada!!! (cisss..time orang Banting nak datang, time tu la air nak bercatu.spoill). Okay, aku pun dah letih gila ni. Tengok gambar je la ea.. OL-Melaka-PD-OL-Klang. Seriously aku PENAT!

Spot the difference. betul satu, kasi kau sekupang.

Married-Engaged-Single.

Ecah. Aishah nama sebenar.

She's messy but adorable :)

Part of the day

My super cute cousin.
#Kalau google London kat Melaka memang tak jumpa. Do search Londang. Pasti ketemu.

S A B t U 27jak

Alhamdulillah... Zahirah dah selamat di-ijabqabul-kan semalam iaitu hari Sabtu lepas solat asar. Nasib baik 2 orang pengiring sempat sampai before akad mula. Si memen ni..kalau tak telajak ke Nilai memang tak sah. Huhu.. jenuh bagi direction tiap kali datang OL. kadang - kadang je lulus, selalunya akan FAILED! haha.. tak la..aku gurau je.
Kami pengiring kelas pertama sampai dulu :D

Before and after sesi batal air sembahyang.

Sesi bergambar berjemaah.

Pengiring setia di hari Sabtu .
Aku agak sedih sebab tak dapat tolong and tengok Pah masa dia bersanding. Member matrik yang datang jauh - jauh pun den tak dapek nak jumpo.. Nasib baik la direction yang aku bagi kat engkorang nak sampai ke rumah Pah berguna (kalau tak, nampak sangat aku yang tak guna. zzzz) Well.. at least aku dapat berkat dari rumah Pah semalam. Hehe.. Thank you Pah. Wish kau success dalam carrier and jadi bini yang solehah also ibu mithali yeeee.. Amin.

Before Pah's big day

Kejadian berlaku seminggu sebelum Pah kawin. Sobs, kurang lagi satu geng raya aku. Tapi, hopefully our friendship will remains. InsyaAllah.
Happy teacher's day for three of you!

Zairah mengintai, Seha menjeling.

Lorong anak Taibb.
BLQ bebeh!
# esok ( 19 M E I 2012), Pah nikah lepas asar. Semoga dipermudahkan segalanya. Amin.

W E E K L Y report

Fun. Fun. Fun. Heyho! Bulan L I M A yang padat dengan undangan kawin sana sini. Di mulakan dengan public hoilday satu haribulan tu. Aku dengan Zahira melepak kat rumah tulis nama kat kad yang nak diedar. Dari pagi hingga ke petang Menghadap kad warna purple tu. Pastu petangnya menghantar ke rumah Wani dan melepak sejam dua T____T . Banyak tempat nak pergi, tapi sempat jugak ngeteh. Kesudahannya, maghrib - maghrib pun bagi salam kat rumah Farhana nak hantar kad. Tak senonoh betul. Huu..

Sabtu pagi, meneman Zahira (aku suka panggil dia Pah) hantar kad walimatulurus kat member sekolah rendah. Tak sangka, almost 80% rumah member kampung aku ingat even tak raya rumah diaorang bertahun - tahun (bangga kejap. heh). Tak sangka, menghantar kad ni ambik masa banyak jugak. Nak nak bila member tu ada kat rumah. Dah tu nak tunggu pulak diaorang ingat siapa sebenarnya si bakal pengantin. Lucu pulak tengok diaorang terkebil -  kebil mengingat si Pah. Bila aku turun kereta tunjuk muka, whoppp! terus diaorang ingat aku (femes aku ni sebenarnya. haha. ferasan). Lepas Zohor aku berjimba ke PD pulak. Ada pesta air kata Mr.A kat aku. Lepak kat kedai makan family angkat dia sampai ke malam. Penatnya hari Sabtu niii..

Ahad. Aku dating dengan Pah lagi. Kitaorang pergi kenduri kawin Fairus & Subandi pulak kat Sijangkang. Tahniah kat diaorang ni.. berbaloi berchenta dari sekolah dulu. Akhirnya, bersatu jugak. Habis kenduri kat rumah Fairus, aku dengan Pah sambung hantar kad lagi. Hahaha.. Gasak lah zohor ke hape ke.. hantar jugak kad - kad ni. Fuhhh.. finally before Asar, siap hantar semua. Hewhewhew..

Sabtu esok.. plan asal nak bermandi manda dengan geng goyang. Tapi apakan daya.. masa tak mengizinkan. So, kitaorang plan gi makan - makan je esok pagi. Rindu kat cek mek semua ni. Heee..

Ahad esok.. plan nak teman si emma agira beli barang nak buat hantaran kat nilai. Kira aku akan sumbangseh kan idea untuk dia. Silap haribulan aku akan jadi buruh dia gubah hantaran. Hahaha..

Apa pun, we'll see apa akan jadi esok dan lusa. Adakah ia seperti yg aku plan or not. Cuma ingat kat dalam hati, kita cuma mampu plan, tuhan yang tentukan segalanya. :)

I wonder . . .

Well...

Urmm..yeah. I've tried to overcome last time problem. i thought it almost success. but.. hmm.. it's not easy as what I've imagine. i wonder, what's going on? the causes?

So i keep thinking and wondering..it's the matter of time before i confess my real true feeling about this matter. I'll just wait and keep on praying for the best.

I'm tired. Goodnight people. Hope Allah will wake me up to perform Subuh and live for another day. Amin.
There was an error in this gadget

up