Sushi queen

Assalamualaikum!

Happy saturday people. Selamat hari raya ke 10 ye korang semua.

Last night kan..kitaorang adik beradik buat sushi tau. HAHA. This is serious.

Ni idea adik aku si angah tu la..aku kata nak pi beli sushi..tapi dek kerana kang yg aku makan sejenis je, dia suggest untuk buat je.

So angah masak nasi untuk sushi tu guna beras bukit yg dia bawak balik dari sabah. Nasi tu memang sticky sikit.

Bahan pun tak banyak kitaorang guna. Aku just potongkan carrot, timun jepun, telur dadar dengan crab stick. Adik lelaki aku pulak buatkan salad kobis.

Pastu gulung gulung la benda tu semua. Compared to angah buat dengan aku buat..dah tentu lah yang aku buat lagi cantik finishing nya. HAHA.

Rupa tu no dua sebenarnya..apa yang penting is rasa. Boleh makan tu kira pass lah kat aku. Hihihi.
Okay la guys. Stop sini dulu la. Later jumpa lagi ye! Adios..

Annoying tau!

Assalamualaikum people!

Sesubuh ni teringat pulak teringat perangai aku yang rojak semalam. Okay, aku nak warn siap siap yang entry kali ni berbaur errmmmm..tak puas hati? HAHA

Yes. Yes. Yes.. lets recap apa dah jadi dengan aku semalam. Actually nothing happen pun. Cumanya..aku jadi tak ada mood. Aku diam je all the time kat opis eventho ada staff lain kat opis. Like i said before..tak ada mood. Bila aku rasa aku tak kuasa nak bercakap that day memangggggg aku akan diam je. So seharian aku macam mute je. Tapi bila jumpa my boo tu jadi talk-active! Ohmaii..apa masalah kau ni nadha..ishh
See? Bila rasa nak cakap, aku akan cakaaaaaaappppp. Haaa..tapi bila aku tak cakap mesti orang ingat kenapa lah budak ni kan. Itu macam maknanya aku mengalami turunaik emosi.

Bila aku beremosi, ko gesel kerusi dengan kaki seluar kau repeat banyak kali pun boleh caused me nak marah tau. Padahal aku tau tu kerusi kau and kau punya pasal lah. Tapi...tetap aku annoyed. T__T

Besides, aku boleh meleleh air mata masa bersembang dengan boo semalam. Gila sensitif. Hormon tak stabil. Itu alasannya selain stress sebab failed interview government. HAHA.. Siap cakap kat dia, jangan tanya lagi aku kenapa sebab nanti aku nangis. HAHA. Tapi nangis jugak sebab touching bab yang lain. Tah pape lah aku ni.

Aigoo..mari salahkan hormon. Hormon! Hormon! Hermes..eh, nak purse hermes yang hensem tuuu..waaaaa..

Okay, itu saja nak share. Macam harooom jad je entry kali ni ye? Nasib lah. HAHA. Tips? Lain tahun aku bagi. Okay tu je, bai.


#stress lah jerawat naik. Ketumbit pun menjengah. STRESS!
There was an error in this gadget

up