Pixy two way cake perfect fit.

Assalamualaikum.

Hola! Happy fasting. Hari ni nak share pasal compact powder yang aku repeat beli. It is good product eventhough tak berapa nak famous seperti iklan di tv.

I am using pixy two way cake. Perfect fit + squalane oil. SPF 15 and clinically tested. Semua tu stated on packaging.


Before this aku beli yg refill pack je sbb just nak try. Tengok okay ke tak dengan skin. So, dah guna sampai licin, tak kan nak cakap barang tu tak okay pulak kan..haha. Repeat beli yg siap ada case yg bercermin tu.

So far aku pakai 1 layer je pun dah okay..nak pakai 2 layer pun boleh. Terpulang la memasing nak covergae yg macam mana. Bagi aku..cara yg paling best nak pakai is bila muka tu basah. Tapi bukan la basah lencun tu..wet setakat sekali basah tangan and lap kat muka. Then apply 1 layer dengan senang. Skin akan jadi smoother.

Kalau apply liquid foundation dulu..better apply pixy dengan dabbed motion. Tak kesah la pakai brush or sponge sbb nanti takut foundie tu tersapu sekali.

Memula pakai akan rasa macam tebal..tapi bila bercampur peluh aku rasa coverage akan nampak natural. Hee..perasan. Tapi seriously..bila tanya pengguna setia yang lain diaorang akan cakap bedak ni bagus.

Harga berpatutan. Rm16+ untuk case yg ada mirror and below Rm10 untuk refill. Okay la..thats all for iklan tak berbayar kali ini. Jumpa lagi di next entry. Babaiiiii..

KIMCHI SUPER

Assalamualaikum!

Hai hai people..Ahlan wasahlan ya ramadhan. Tomorrow start puasa so hari ni sempat nak update entry pasal makanan segera. Heheh! (*_*)

Aku saja nak share pasal mee segera keluaran Super berperisa kimchi. Hiks. Saja teringin nak try apa rasa ramen kimchi. Beli kat Econsave. Harga around RM2+.



So..there u go! Ada kimchi kobis kering dalam pek. Seasoning kena insert before tuang air panas so that kobis tu boleh kembang. Rasa mee segera kimchi ni agak blend. Sedap je kat mulut aku. Tak oily macam perencah tomyam. Tak pedas sangat macam kari. Its good sebab aku boleh hirup kuah sampai licin.

Untuk si perut lapar yg perlukan snek..boleh la aku recommend benda ni. Cumanya harga dia mahal sikit dari mee cawan segera yang lain and so far..aku belum kena pape alergi lagi lepas makan mee cup ni.

Okay..maghrib sudah. Selamat menunaikan ibadah puasa semua. See u soon. :)

There was an error in this gadget

up