Chapter : Wrap Up November.

Hi. Here we go again its the end of November and this entry is to wrap up what happen along this 30 days. Okay, I Love, love, love November sooooo much! Haha. Alhamdulillah, I have BB to celebrate my birthday for the second time even so it is on 3rd of November. I appreciate it guys! BB? What is that? It is not a blackberry lahhhh... Broadband? Bukan jugak! Then, apa??? Well 'Best Buddies' I can said. I bet you all have them too.

Dari kiri: Amir, Pali, Ammar, Cik Feza Aida,
Zazaf, Zali and Mr.cameraman Fifi.

TiraMISSyou.

Okay, the next thing yang selalu happen in my life and tak pernah missed lagi setakat ni ialah....EXAM!!! whoot2~ Ahaha.. Memang aku sukaaaaa sangat bulan ni. Tapi, kali ni lain sikit. Study bersama-sama rakan (a.k.a. adik beradik p4) yang sangat havoc memang gerek lah. Tak tension pun! (Haha..tipu!) Dapat belajar bersama, Makan bersama, Bermain bersama (jogging even once! eh, salah. Twice actually), Gosip bersama (Wahh..ini sangat penting) tapi, Tidur tak bersama  and lain-lain (sebab bilik tak sama). Terharu la dapat belajar dengan kau orang..hip2! horeyyyy (0_o)

Ape lagi ye? Hmmm.. banyak benda yang jadi masa bulan ni. Tapi banyak jugak benda yang aku dah lupa. Oh! yesss..Ada BBQ masa raya haji hari tu. Event tu okay, Best la jugak even tak ramai yang dapat participate. Pastu? H.O.L.I.D.A.Y. Yeahhh. Ini lah masa yang di tunggu- tunggu. Pakat-pakat melepak kat rumah sampai lebam. Bila bosan, Keluar ajeee.. (macam spoil brat je). Tu je lah kot yang I can remember for this whole month.

Looking forward for December sebab tak sabar nak tengok my cousin kawin soon. Kepak2, gebong2.. Haha.. Tapi sikit cuak sebab exam result akan keluar dan aku seakan pasti akan macam non-halalHaiihhh.. (T_T)
Okay, that's all for now. Till we meet again guys. Adios!

Chapter : Berkaki Empat.

Mari mulakan...

Dua tiga kucing berlari,
Mana nak sama si kucing belang,
Enam ekor kucing kami,
Penyeri rumah malam dan siang.

Berbulu kelabu bermata merah,
Lagaknya samseng masam mencuka,
Kucing kertua di dalam rumah,
Shiro namanya kesayangan semua.

Shiro- Taiko dalam ini teratak.
Berbulu lebat bertompok pula,
Perasan cantik dan bersih sahaja,
Kucing pemalas Tupai lah namanya,
Menyakitkan hati itu lah kerjanya.

Tupai sebab ekor macam tupai :)
Berbulu putih mata terjengil ,
Badan panjang tapi tak kuat makan,
Si Kecik Besar nama di panggil,
Kuat berangan menjadi superman.


Supercat. Heroin rumah.
Badan kecik bermata buta,
Kuat bermain tapi bijak la juga,
Kucing ini generasi ketiga,
Si Kecik Junior kawan ayah saya.

Kecik Junior. Mata Kiri je yang baik.
Berekor pendek berwarna jingga,
Seekor pula sebijik emaknya,
Baru lahir malam tadi sahaja,
Jebon dan Jebi nama glamernya.


Orange- Jebon, Mix colour- Jebi.

Okay, tu je lah pantun yang berkerat- kerat untuk kucing-kucing aku yang tak berapa menawan hati. Hohoho... (o_0)
Kucing-kucing ni penghibur hati tau. Setiap satu berperangai pelik. Shiro, sangat jarang stay kat rumah. Hanya akan pulang kalau bau ikan goreng and Tuannya ' Cik Nisa' balik dari perantauan. Tupai pulak sangat suka memonggah barang dalam almari. Tak suka kena air, tapi pembersih. Kecik Besar?? apa yang special tentang kucing ni? Nothing special sebab kucing ni jarang ada kat rumah dan suka buat hal sendiri. (HAHA.. macam manusia la pulak). Kecik Junior pulak sangat suka main. Tak kira la, bola ke, langsir ke, wayar ke, even kaki orang pun boleh jadi bahan. Paling suka ialah kaki ayah. Hahaha. Aku tak nak kucing banyak-banyak kat rumahhhhhhh!!!!Sebab bila time nak bagi makan nanti, tuan2 nya pulak yang bergaduh.
Selalu dahhh benda ni terjadi. (T_T) 

Okay lah ye wahai kucing-kucing sekalian. Hehehe. c(:
Sampai sini je lah entry kali ni. Selamat berjalan ke Kuching.
Adios!

Chapter : Pasti.

Menanti sesuatu yang pasti.
Apakah?
1. Tunggu dapat Septimus Heap : Book 5, Syren.
2. Tunggu dapat Lawak Kampus : Connection.
3. Tunggu tengok movie. (Hopefully)
4. Tunggu habis belajar. (Tak suka exam!)





Menanti sesuatu yang belum pasti.
Apa dia?
Entah. Aku pun tak pasti lagi apa yang belum pasti aku tunggu.
Baik jangan tunggu kot sebab kalau berharap pasti tak dapat. (selalunya laaa..)

Yang pastinya, Aku tahu apa yang mereka tak tahu. Ehhh, apa ni?
" Nada, do not talking nonsense in front of me. Lets brainstorm and share the ideas."
Ni lah yang pasti Eima Farlini a.k.a longkang jiran bilik akan bilang sama aku.
Okay. Aku dah tak pasti apa yang aku cuba sampaikan. Pastinya anda akan berasa bosan dan paling pasti sampai sini saja.
The End.

p/s: Selamat ber holiday UPMians.(ni memang pasti.lol) Bye!

Chapter : Love November.

Happy Monday!!!
Ramai orang tak suka hari Isnin atas sebab musabab yang sukar dikenal pasti. Same goes to me.
Tapi, dalam banyak - banyak hari Isnin dalam kalendar 2010 , Isnin ni lah yang paling aku suka. Yeay!
Tanggal 1 November is my birthday (kata matbinsaleh).
Hehe (^^,) 
Kepada semua yang wish through SMS, Inbox FB, wall FB thanks sangat - sangat. Terima kasih jugak kat mama yang susah payah buatkan kek coklat untuk anaknya. Hehe..
Okay la. Nak tulis tu je sebenarnya. Hahaha. See you next time. Bye! 

Along gila sayang kat Mama dengan Ayah.
There was an error in this gadget

up