Chapter : Blog header.

Hai geng!

Haha.. okay tak header aye ni? Hoh! aye tahu la aye ni agak ketinggalan zaman sikit. Block aye ni tak fancy macam teman yang lain. Mereka tu hebat ber-blogging tak ngape lah ada blog power yang ada babling-babling gitu. Macam aye ni, tak minat serabut-serabut. Lama loading-nya nanti. Hehe..

At first, aye nak letak yang ini. Tapi pixel yang ini kecik. So, aye tukar laaaa...

Okay, aye mengaku aye bukan baru belajar guna photoshop. Kat matric dulu cikgu ada ajau. Tapi aye dah lupa.  However, aye try the best untuk belajau semula bergurukan blogger-blogger yang baik hati mengeluarkan tutorial berkenaan tips and trick menggunakan photoshop.

Berbekalkan skill aye yang tak seberapa ni, dapat lah aye sempurnakan simple task for beginner. Aye cakap lagi sekali, aye ni BEGINNER okayyy! Salah silap harap jangan ignore. Drop the comment, for the better output. So far aye masih mencari silap di mana aye tak boleh reti nak save yang animated banner. Huhu. Tak apa, later aye cuba tanya guru-guru yang ada kat Malaysia ni.

Okaylah Aye pikiau, I'm better leaving. Stay tuned for the next chapter from me and thanks for reading. Adios guys!

Chapter : MUAH! Ainul si kecik molek.

Salam Muah! semuaaaa... Dah lama rasanya tak muat naik video Muah! kannn??? Ececece.. badget macam bagus je la. Haaaa...lantak kauorang lah nak cakap apa pun. Sukahati aku lah nak upload apa pun. =..=
Apa pun, untuk Ainul, terima kasih sebab sporting banget! Kuih hijau tu memang sedap, kalau tak penyek. =P

Enjoy! =)

Chapter : Selekoh terakhir menjelang final.

Assalamualaikum. Well, hello everyone! Apa habaq semuaaaa? (ceeehhh, macam anuarhadi tak? ~_____~" ) Haha. Aku fans dia plus Matlutfi. Best gilaaaa mereka ni. Aku siap subscribe lagi channel mereka kat Youtube.com. So, bila boring or stress or what so ever, layan la channel ni.

Okay, back to the topic for this entry...Since exam is around the corner, aku dan yang seangkatan dengan aku busy menyiapkan Final Year Project (FYP) kerana due date dah dekat. On 15th of April we need to submit to our department to accomplish our degree (berapa banyak to daaaa). Yes! it takes a lot of time and effort and also moneyyyy.

Everybody is trying very best to achieved the target. So, we don't have a lot of time to go window shopping or taking part in any activities. We're very focus! Sangat focus until we decided to release our tension yesterday. Muahahahaha..

After that, we start to continue the FYP again and last night, I've finished my FYP (not officially) since I have to meet my supervisor first which I think it will be tomorrow. All the best for those yang masih bekerja keras untuk FYP masing-masing.

Yaaaaaa! We know and alert with the due date but please.... Give us some break! Alaaaaaaaa... weekend kot. Tak kan nak buat kerja. Ye tak? (Even though kita tau kita full time student). Chillax, our brain cannot work 24/7 lah! Kang berasap macam mana? Siapa nak menjawab? Haaaa...

Okay lah, sampai sini saja. Hope usaha keras selama setahun membuahkan hasil yang A+ hopefully, InsyaAllah. Thanks for reading. Kalau tak cukup bacaan, jangan segan mintak FYP aku. Boleh baca FOR FREE. Hehehe..

Chapter: Neighborhood a.k.a buddies.

Hello..
Salam April semua. Apa yang ada time April ni? Have anyone make u act like a fool? Am i the one who make u damn fool? U are lucky because u're the chosen one. Haha..Just kidding.(Heh, tak lawak? Tak pe. Gi main jauh-jauh dari sini. 0_o )


Orait lah people, entry kali ni aku nak ber-story pasal my neighborhood kat Kampung Serumpun ni. For those yang terbabit, peace! Please do respond without any violence. Ngahahaha... Let's check out the organizational chart yang tak di-recognized by mana-mana pihak pun. Hoh! -____-?


Can u see it? Nope? That's better. Haha
Apa sebenarnya yang aku nak tunjuk ni ialah ahli qariah Block P4 Level 2 merangkap finale year student yang budget macam HEBAT! (kalau tak hebat, masakan jadi senior..ye tak?) 


Okay, bermula dengan our independent member from Level 3. Hahaha... Nama dia Aida. Wakil kawasan atas sebab suara dia kuat!Hahaha. Dia memang selalu hang out kat area kami ni. Tak kira lah atas urusan apa pun, business ke, official ke, sukasuka ke, tiap hari dia mesti lalu kat Level 2 ni. Unless la kalau dia balik rumah (kalau jumpa jugak, tu qorin namanya. Huhuhu..nasib malang lah siapa yang jumpa.)


Next is Nurul a.k.a Nunun. Nak tahu kenapa aku letak dia sebagai resque dept? Ini sebab dia suka tolong orang yang dalam kesusahan (kadang tak susah pun mintak tolong dia juga.Mengada!) lagi-lagi kalau kawan tu tak sihat. Laju je dia offer nak tolong (tapi lagi laju kalau ajak dia makan kot?Haha!). Okay, enough about Nunun.


Seterusnya, our lovely Eima in laugh dept. Nak tahu kenapa? Minah yang sorang ni hobi dia gelak, dan gelak dan gelak lagi. Dia ni agak optimistic orangnya. Pikir positive je katanya (kadang kalau kena time evil, jahat gila! Hahahaha. Aku lagi jahat.) Bestnya dia ni mengamalkan sikap mulut terbuka tapi caring (sama macam aku, eceehh!).


Hazimah Amini. Seorang yang tinggi centimeter-nya. Cita-citanya tinggi, nak kawin dengan penjawat awam. Senang naik hangin atas perkara yang temeh. Sebagai contoh kalah judi game boleh buat dia tension. Secara relatifnya, darah tinggi dia akan naik dengan cepat. Ziema ni merangkap technician kat Level 2 ni. Kalau blackout, biasanya dia lah yang akan usik main suis kasi hidup semula.


Dan seterusnya budak Yongpeng a.k.a Anizah (Nija). Yang aku boleh kata-kan pasal meja dia ialah macam farmasi. Banyak gila ubat! Sakit kah dia? Sometimes, and i'll pray that she will be alright all the time not some-time. Dak Yongpeng ni memang susah nak angkat white flag kalau debate yang tah apa-apa tah. Tapi, takutkan kilat, melebih kan segalanya. Hihi.


Who's next? Zafira! Zaf ni rakan sebilik aku. Easy-going orangnya tapi cepat serabut bila kena buat decision. Aigoooo.. Sangat kemas dan agak teliti budak ni. Kalau ada nak service lipat baju ke, kemas cupboard ke (sebab tu jadi Store Exec), boleh la contact dia. Dalam ramai-ramai ahli qariah, dia ni lebih sikit sipat wanitanya. Sangat sentitive. p/s: Jangan kacau dia time moody kalau nak hidup lama. Haha.


Makcik yang seterusnya ialah Siti Aishah. Semua orang kat sini panggil dia Siti. Tapi dia berhajat untuk tukar panggilan tu ke 'Aishah' selepas bekerja nanti. Kuat makan pedas dan pandai memasak. Skill mengupas tanpa guna fruit peeler memang superb! Dia juga adalah seorang racer. Laju dohhh dia drive tapi yang penting selamat. Kan Siti? Mung tak keji dah. Hehehe.


Finally, sampai ke Azie. Asal dari Johor. Sangat sesuai jadi kaunselor sebab dia ada sipat ke-kakak-an yang agak banyak. Boleh masuk dengan semua orang dan dia ni sebenarnya suka observe orang. So, watch out! Tak perlu takut dengan dia kerana kecik je orangnya. Kuat bersukan dan active dengan macam-macam persatuan. Bercerita tak nak kalah, macam adun lagaknya.


Haihhh... Penat dah cerita pasal mereka yang terbabit dalam organisasi yang tah apa-apa ni. Mana-mana yang terasa maap la ye. Silap aku lah tu..tapi yang pastinya tujuan aku buat entry ni supaya aku tak lupa behavior kalian bila aku dah tua tak muda remaja lagi. Okay ye, mata aku ngantuk sudah, tapi perut lapar. *___* Selamat malam!

There was an error in this gadget

up