Chapter : Last day before 2011.

Holaaa!!!
Kamu, kau, dan anda yang kat sedang mengintai atau sekadar tumpang lalu.. Terima kasih yea sebab sudi nak lalu - lalang kat sini yea. Ini entry yang last buat tahun 2010. Sooooo, nak share lah apa yang kami dah went through today.

Today, kami beramai - ramai berkonvoi ke Sg. Congkak, Hulu Langat. At first we all nak pergi ke Sg. Gabai sebab never been there. Tapi... Kepala rombongan (the most lambat siap) dengan selambanya drive to Sg. Congkak. Ehhh, macam mana ni?? Sebab dah 6km ahead dari Gabai, nampaknya bye-bye lah yea Mr. Gabai. Next time je lah, kami pergi melawat tempat tu.

Sungai Congkak.
View from our cabin.
Okay, aku dapat hadiah percuma dari sungai Congkak. Scars! Huhu.. First, jatuh sebab batu licin, dapat scratch. Then, Jatuh dari pondok yang di sewa kat tepi sungai. (ketawa?jerit?adoiii...sakit.) Puas hati dapat mandi sungai. Dah lama tak mandi dan manda. Hehe.

Kat tempat Mama duduk ni lah aku jatuh. Huhu.
Around 3.30 petang kami gerak nak tengok side lain kat congkak ni. Kami singgah dekat kem Asli Adventure jap tengok- tengok. Semua kem kat situ lebih kurang sama je dengan yang lain, cuma service je yang differ mereka. 

Lepas ituuuu, kami ke Precinct 5, Putrajaya. Dekat belakang Pullman hotel tu ada kolam mandi awam. Kitaorang datang situ bukan sebab nak mandi. Tapi sebab nak habiskan bekalan yang still berbaki (pulun? perabih?hah, betul lah tu). Dah habis bekal, kami pun bergerak pulang ke home sweet home. One of sweet memories yang menjadi lipatan cheritera tahun 2010. 0_o

Adios 2010.

Welcome 2011, yeahhhaa!!
Okay, peeps. Got to go. Penat tak habis lagi ni tapi aku gagahkan jugak otak dan mata untuk meng-update blog before new year. Good bye 2010, Hello 2011.

p/s: Azam lama yang tak tercapai, kene bawa juga ke tahun baru. (padan muka!sapa suruh take things for granted.Huhu)

Chapter : Sekolah Adik Saya.

Salam. Hi, pagi ini I teman my little brother pergi daftar sekolah. Dia baru nak masuk Form 1. Heeee... aku pulak yang excited untuk dia. Siap buat video lagi spesel untuk adik so that ada laaaa kenangan bila dah habis sekolah. Sweet kan? wink*wink*


Okay, around 9.29 pagi gerak balik rumah dari sekolah adik. By the way, nama sekolah tu Sekolah Menengah Kebangsaan Bukit Changgang. Sanak sedara, adik beradik semua sekolah situ. Haha. Nasib baik aku tak terlibat sama. ;p

Untuk lunch hari ni, aku try masak Ayam masak asam. Ni second time aku masak lauk ni. Licin habis. Alhamdulillah. The first one masa arwah wan ada. Arwah yang ajar aku masak lauk tu. Rindunya kat arwah. Dah setahun arwah pergi. Tak pe lah, sedekah je Al-Fatihah tiap kali rindu. Malam ni sedekah Yassin pulak. InsyaAllah. :)

Peha ayam, serai and bunga kantan yang berbaki.
Sekian, terima kasih.
p/s: Sebenarnya nak upload video. Tapi, tak lama pulak. (Malas tunggu) Hehe..

Chapter : Picnic on Sunday.

Whoaaa!!! Wake up in the morning with full of excitement. Me, Yasmin and Jannah planning for birthday surprise for our very good friend, Zawani. I called Wani asking for her planning for today. She said, she is out to Port Dickson with her family. So, we cancelled the birthday celebration since the main role cannot make it.

Okay, we promised meet at Banting after Zohor and before rain starts falling. Cerita start when aku tumpang orang yang aku tak berapa pasti aku kenal ke Banting. Cerita punya cerita dengan driver tu, laaaa kawan ayah rupanya Pakcik Zainal. All the way to meet them memang aku berdoa je that nothing will happen. Takut whoa naik kereta orang yang kita tak kenal. Promised with myself that I never do it again.

Around 2.40 p.m. Yasmin sampai together with her girlfriend, Jannah. Haha. Funny fact about Memen a.k.a (Yasmin) she always lupa mana jalan to terminal bus (actually, dia memang susah nak paham jalan). Unfortunately, yang jadi co-pilot pun tak guna sangat. Haha. (Nak suruh Memen pecat je Jannah ;p).
Bila sampai kat Pantai Morib, Kitaorang pusing-pusing cari tempat yang suitable untuk makan. Memen bawak kereta plus nugget and tea while Jannah bring her sandwiches and cups. Me??? Beli ais kat gerai tepi tu je. Tak menyumbang pun. (Bawak aku memang rugi =.=)

Tea time.
Memen’s camera out of batteries. So, we decided to buy new one outside Morib. Nasib baik tak sesat. Punya lah jauh drive, tak jumpa pun petrol station. Haih (risau dah ni lalu tempat yang tak familiar), buat U-turn then, patah balik ke Kanchong Darat carik fuel and batteries. Dapat pulak batteries yang tak support camera. Memang tak berbaloi (kesian Memen. Sob, sob). Finally we all guna je handphone untuk snap gambar. Puas hati jugak dapat main air even tak dapat mandi laut. Balik around 6.45 p.m. and I call bapak to tell him that I nak balik sama sebab jeans dah basah sampai lutut (Haaa, main air lagi. Padan muka).
Sejarah ni babe.
Morib, Banting.

Thanks for the girl who capture this.
p/s: Bapak kata, it is okay to sesat jalan. Sebab dari situ lah kita belajar. =)

Chapter : Desperado.

Hola!

This morning aku breakfast kek batik. I made it by myself. Haha. Benda senang nak buat boleh la belagak. 
While i'm looking for the ideas, my sister said, "Hey, the taste is the same like before. Aku teringat kek batik kat sekolah rendah dulu." Aku pun senyum. Well, kek batik ni akan jadi senang susah nak buat bila kita rajin malas. Bahan dia simple je. Some people make it complicated sebab nak tambahkan taste kat kek tu. Ingat lagi zaman sekolah rendah dulu aku sukaaaaa sangat makan kek batik makcik kantin. 20 sen seketul, murah kan? Hmmm... Tu dulu. Sekarang mana nak dapat kuih yang sebegitu harganya. Kalau budak sekarang, 20 sen tu campak je kat celah seat kereta..(yeke?) Aku agak je la. Hehe.

Kek Batik yang paling cikai.

Eh, better aku back off before aku mengarut melalut lebih panjang lagi. Tapi, before aku berhenti. Aku nak kasi tau la Desperado yang jadi the title kat atas tu refer kat apa la kan... Okay, its refer to me. Desperate sangat nak conteng kat blog aku yang tak berapa nak best ni. Haha. Macam loser pun ada jugak! (before kauorang kutuk aku, baik kutuk diri sendiri dulu ;p) Okay, since aku tak ada apa lagi nak tulis baik aku pergi masak dulu (dah ada idea). Adios!

p/s: Hari ni, disebabkan aku malas (hari-hari pun malas) aku nak masak lauk sardin je. 

Chapter : Mood oh mood.

Hi. (sigh!)
Semalam mood aku dah di spoil kan oleh seorang mahluk tuhan ni. Tapi, boleh tahan lagi la sebab aku dapat buku yang aku nak sangat- sangat tu (poyo gila! haha) plus dapat jugak tengok movie cerita Ngangkung with my brother. Betul la kata Zazaf, cerita tu biasa aja.. Agaknya sebab aku happy macam tak hingat dunia semalam (astaga), hari ini aku mau jerit-jerit!!! Wait a minute peeps. Jerit yang ini bukan suka dapat naik roller coaster tau. Tapi sebab ada instinct yang bahawasanya result aku akan jatuh ke gaung dan tak akan dapat crawl up lagi dah. 

Entry kali ini nak meng'expression'kan hati aku yang gundah gulana ni. Adoiiii.. result dah keluar people!!! Dup dap, Dup dap. Ingat nak buka kat SMP (sistem maklumat pelajar) laa... Rupanya sudah bertukar menjadi e-SMP. Thanks kat roomate Cik Zazaf yang menghebahkan berita ini. Okay, its a new thing.. so aku terkial- kial mencari button- button yang di hide kan purposely untuk tak menyemakkan mata pengguna. My first impression, wow! dah maju lahh benda ni..Nak habaq mai ni, dah la gua cuak nak tengok result ni, nak pulak kene belajar benda baru. Kalau berbaloi tak apa lah, ini memang merugikan!

preview e-SMP

Sementara tunggu loading..
Mengimbas balik apa yang telah diperkatakan antara aku dan Zazaf suatu hari...

Nanad: Aku nak potong r###*$ la kalau dapat three pointer &nd above. (Niat nazar la ni kononnya)
Zazaf: Okay, aku pulak nak puasa kalau dapat 3 points.
**dialog macam tak sama dengan dialog sebenar??haha.nasib lah!

Setelah menunggu loading..
Hahaha...(ketawa dalam tangis. eh, macam tajuk lagu pulak) Jeng, jeng, jeng.. Nazar kau itu cheap sangat la Cik Nadha..Hampehhh! Dah aku hagak dahhh.. Terpekik terlolong pun tak guna dah. Ahhh... nak jerit jugak.  Uwarghhhhhh!!Okay, without announce result aku kat sini pun nampaknya anda dah tau aku dapat apa kan. So, jangan tanya lagi tau! Ahaha.. tu je lah yang aku nak soksek-soksek kali ini.

Probably aku nak ke UPM petang ini. Ada chance ke nak ubah result tu?(planning something evil) Haha.. Forget it! Elok-elok boleh grad, terus kene tendang. Okay, wanna cooling down with Mr. Sep. Take care.

p/s: orang kata kalau hari ini kita happy, esok kita akan nangis. (Hmmmm... betul lah kot?!)

Chapter : Wrap Up November.

Hi. Here we go again its the end of November and this entry is to wrap up what happen along this 30 days. Okay, I Love, love, love November sooooo much! Haha. Alhamdulillah, I have BB to celebrate my birthday for the second time even so it is on 3rd of November. I appreciate it guys! BB? What is that? It is not a blackberry lahhhh... Broadband? Bukan jugak! Then, apa??? Well 'Best Buddies' I can said. I bet you all have them too.

Dari kiri: Amir, Pali, Ammar, Cik Feza Aida,
Zazaf, Zali and Mr.cameraman Fifi.

TiraMISSyou.

Okay, the next thing yang selalu happen in my life and tak pernah missed lagi setakat ni ialah....EXAM!!! whoot2~ Ahaha.. Memang aku sukaaaaa sangat bulan ni. Tapi, kali ni lain sikit. Study bersama-sama rakan (a.k.a. adik beradik p4) yang sangat havoc memang gerek lah. Tak tension pun! (Haha..tipu!) Dapat belajar bersama, Makan bersama, Bermain bersama (jogging even once! eh, salah. Twice actually), Gosip bersama (Wahh..ini sangat penting) tapi, Tidur tak bersama  and lain-lain (sebab bilik tak sama). Terharu la dapat belajar dengan kau orang..hip2! horeyyyy (0_o)

Ape lagi ye? Hmmm.. banyak benda yang jadi masa bulan ni. Tapi banyak jugak benda yang aku dah lupa. Oh! yesss..Ada BBQ masa raya haji hari tu. Event tu okay, Best la jugak even tak ramai yang dapat participate. Pastu? H.O.L.I.D.A.Y. Yeahhh. Ini lah masa yang di tunggu- tunggu. Pakat-pakat melepak kat rumah sampai lebam. Bila bosan, Keluar ajeee.. (macam spoil brat je). Tu je lah kot yang I can remember for this whole month.

Looking forward for December sebab tak sabar nak tengok my cousin kawin soon. Kepak2, gebong2.. Haha.. Tapi sikit cuak sebab exam result akan keluar dan aku seakan pasti akan macam non-halalHaiihhh.. (T_T)
Okay, that's all for now. Till we meet again guys. Adios!

Chapter : Berkaki Empat.

Mari mulakan...

Dua tiga kucing berlari,
Mana nak sama si kucing belang,
Enam ekor kucing kami,
Penyeri rumah malam dan siang.

Berbulu kelabu bermata merah,
Lagaknya samseng masam mencuka,
Kucing kertua di dalam rumah,
Shiro namanya kesayangan semua.

Shiro- Taiko dalam ini teratak.
Berbulu lebat bertompok pula,
Perasan cantik dan bersih sahaja,
Kucing pemalas Tupai lah namanya,
Menyakitkan hati itu lah kerjanya.

Tupai sebab ekor macam tupai :)
Berbulu putih mata terjengil ,
Badan panjang tapi tak kuat makan,
Si Kecik Besar nama di panggil,
Kuat berangan menjadi superman.


Supercat. Heroin rumah.
Badan kecik bermata buta,
Kuat bermain tapi bijak la juga,
Kucing ini generasi ketiga,
Si Kecik Junior kawan ayah saya.

Kecik Junior. Mata Kiri je yang baik.
Berekor pendek berwarna jingga,
Seekor pula sebijik emaknya,
Baru lahir malam tadi sahaja,
Jebon dan Jebi nama glamernya.


Orange- Jebon, Mix colour- Jebi.

Okay, tu je lah pantun yang berkerat- kerat untuk kucing-kucing aku yang tak berapa menawan hati. Hohoho... (o_0)
Kucing-kucing ni penghibur hati tau. Setiap satu berperangai pelik. Shiro, sangat jarang stay kat rumah. Hanya akan pulang kalau bau ikan goreng and Tuannya ' Cik Nisa' balik dari perantauan. Tupai pulak sangat suka memonggah barang dalam almari. Tak suka kena air, tapi pembersih. Kecik Besar?? apa yang special tentang kucing ni? Nothing special sebab kucing ni jarang ada kat rumah dan suka buat hal sendiri. (HAHA.. macam manusia la pulak). Kecik Junior pulak sangat suka main. Tak kira la, bola ke, langsir ke, wayar ke, even kaki orang pun boleh jadi bahan. Paling suka ialah kaki ayah. Hahaha. Aku tak nak kucing banyak-banyak kat rumahhhhhhh!!!!Sebab bila time nak bagi makan nanti, tuan2 nya pulak yang bergaduh.
Selalu dahhh benda ni terjadi. (T_T) 

Okay lah ye wahai kucing-kucing sekalian. Hehehe. c(:
Sampai sini je lah entry kali ni. Selamat berjalan ke Kuching.
Adios!

Chapter : Pasti.

Menanti sesuatu yang pasti.
Apakah?
1. Tunggu dapat Septimus Heap : Book 5, Syren.
2. Tunggu dapat Lawak Kampus : Connection.
3. Tunggu tengok movie. (Hopefully)
4. Tunggu habis belajar. (Tak suka exam!)





Menanti sesuatu yang belum pasti.
Apa dia?
Entah. Aku pun tak pasti lagi apa yang belum pasti aku tunggu.
Baik jangan tunggu kot sebab kalau berharap pasti tak dapat. (selalunya laaa..)

Yang pastinya, Aku tahu apa yang mereka tak tahu. Ehhh, apa ni?
" Nada, do not talking nonsense in front of me. Lets brainstorm and share the ideas."
Ni lah yang pasti Eima Farlini a.k.a longkang jiran bilik akan bilang sama aku.
Okay. Aku dah tak pasti apa yang aku cuba sampaikan. Pastinya anda akan berasa bosan dan paling pasti sampai sini saja.
The End.

p/s: Selamat ber holiday UPMians.(ni memang pasti.lol) Bye!

Chapter : Love November.

Happy Monday!!!
Ramai orang tak suka hari Isnin atas sebab musabab yang sukar dikenal pasti. Same goes to me.
Tapi, dalam banyak - banyak hari Isnin dalam kalendar 2010 , Isnin ni lah yang paling aku suka. Yeay!
Tanggal 1 November is my birthday (kata matbinsaleh).
Hehe (^^,) 
Kepada semua yang wish through SMS, Inbox FB, wall FB thanks sangat - sangat. Terima kasih jugak kat mama yang susah payah buatkan kek coklat untuk anaknya. Hehe..
Okay la. Nak tulis tu je sebenarnya. Hahaha. See you next time. Bye! 

Along gila sayang kat Mama dengan Ayah.

Chapter : Well done!

Hi,
There's nothing much to say. 
Well, i'm a new blogger at this moment.
For those who had spent few minutes to view my blog,
Please do enjoy reading this scrap! 
Haha..
There was an error in this gadget

up