E-day on her B-day

Hello readers...
Salam isra' mi'raj kepada semua umat islam kat dunia. Assalamualaikum. :)

Hari ni tak nak cakap banyak sangat. Sebab aku teruja dengan apps yang baru aku jumpa. Aku tau semua orang dah tau and dah aware dengan ni >>> Edit gambar online. Cuma aku je yang baru teringat nak try. Bhahaha..

Okayyy..ni nak share ni..hari tu aku ada cakap bulan June ni bulan yang meriah kan?? Ada tak? ada tak? cakap la ada. pelisssss T___T

16hb JUNE 2012 kemarin is Dayana Nordin punya birthday. She is our sista dalam bilik A1.1.12 kat KMNS dulu. This year birthday dia punya gift besarrr sikit which is engagement ring. wahhh.. kelasss gitu. Actually sabtu tu Yana punya E-day jugak. Dia invite ex-roomate (aku and Aida) datang majlis dia. Sebabkan rumah dia tak la jauh sangat, so kitaorang pun gi la ke rumah dia berpandukan GPS Aida..

Kenduri start pukul 1500 (ETA) tapi kitaorang sampai jam 13++ macam tu. Haaaa..nampak tak yang kitaorang excited kat situ? HAHAHA..So tunggu punya tunggu, rombongan sampai sebelum jam 1600. Apa pun majlis jalan dengan lancar. Alhamdulillah. Berbaloi ketiak lecak menunggu keputusan tu ye Yana. Hehe..

Tepat jam 1700 aku dengan Aida pun check out dari rumah Yana. Lagipun Yana nak gi outdoor photoshoot. Thanks sebab menjemput kami ni ye cik Dayana. Kawin nanti jangan lupa jemput. Kalau lupa, aku sekel kepala lutut kau. HAHA.

Dayana Nordin, princess of the day
                                      

Princess and Aida

Princess and Nada

The singgahsana

Tradition, sireh junjung. It's a must.
# Trivia - Three of us ada alphabet D dalam tiap nama. naDa. aiDa. Dayana.

Apa kata hang?

Assalamualaikum viewers!

Okay..mula-mula baca statement ni nampak sangat statement dari seorang lelaki kan? Lelaki yang hatinya ada sikit frust dengan wanita. Heee.. tak pe..aku tak sentap pun baca status dia ni. Manusia bila tengah emotional, memang akan cakap benda yang diluar kewarasan yang maksimum. Tu biasa..

Actually la kan.. aku teringin nak comment kat statement yang second tu. Tapiiii..takut pulak. Takut aku silap. So, baik aku tetaip kat sini je.. kat sini tak ramai public yang rajin menyinggah. So, aku rasa selamat sikit. HAHAHA.

Kalau korang, apa yang nak di-comment-kan kalau ada sahabat/sedara/musuh korang buat status macam ni? Ni respond aku untuk status yang first.

http://www.indexmundi.com/malaysia/sex_ratio.html


Sila lihat kategori 15-64 years. Nisbah 1 perempuan : 1.01 lelaki. yang ni berdasarkan negara kat asia since Malaysia kat Asia Tenggara. Go Bandar Tenggara!!! hihi *melalut* Well..as we can see fakta yang member ni cakap 'perempuan lagi ramai dari lelaki' dah tak berapa nak releven bagi aku. Dah tak up to date. Sorry to against you. Kalau hang nak cari wanita yang jujur and ikhlas. Sila betulkan niat hang tu dulu. Adakah hang ni betul-betul jujur dan ikhlas nak berkawan dengan satu-satu wanita ni?keee..ada niat lain?Hmmm.. Pernah dengar tak wanita yang baik hanya untuk lelaki yang baik dan sebaliknya? Kalau tak pernah dengar, aku sure hang setuju dengan kata-kata tu. Senang cakap, kalau kita nak orang respect and buat baik kat kita, kita kena la respect and buat baik kat oran tu dulu. Tak payah aku nak kaji dalam-dalam sangat la..kalau nak berbalah pasal benda ni sampai tahun depan pun tak habis.

For second status tu.. aku dah include sekali dengan comment kat atas ni. Lagi satu, kalau kau bagus sangat sampai kata banyak perempuan yang perangai macam puiii..apa kata kau cabar diri kau untuk ubah diaorang yang puiii tu kepada yang better. Yang akan buat kau jilat balik puiii kau tu. Tu pun kalau kau bagus sangat la kan..Akan aku salute kat kau kalau kau berjaya. If you are nobody, jangan mimpi nak yang best-best. So..USAHA! and be SOMEBODY. Be somebody yang akan bagi good impact kepada orang keliling. Then orang akan respect and admire you.

Correct me if i'm wrong. Ini opinion aku. Tak ada niat nak offense sapa-sapa. Sebab mak aku perempuan and ayah aku lelaki. Thanks to them aku lahir kat muka bumi ni. No need to blame anyone. Okay? that's all untuk kali ni. 

People born on June.

Salam June. Ini entri pembukaan di bulan June. Yes, it's Rejab jugak. Alhamdulillah kita hidup lagi. Bernafas lagi sampai ke mid-year 2012. Syukur!

Balik ke tajuk asal, bulan enam ni memang ramai lah yang menyambut hari lahirnya. Termasuk lah family members aku, ayah(7) and angah(17). Kalau geng sekolah pulak, memen(3) dengan pah(11). Lepas tu sapa lagi ea.. roomate kat KMNS! pui see(13) dan yana(16). Well you see? berderet-deret orang sambut birthday bulan ni. Kak nat pun sama (8) hari tu.. Ada jugak la yang aku sampai terlupa nak wish. hehe. Anyway, sini aku nak lumpsum kan wish aku kat semua semoga dimurahkan rezeki, diberi sihat tubuh badan dan juga akal, dipajangkan umur, dilindungi dan dirahmati Allah s.w.t. insyaAllah.

Sharing is caring? HAHA
Disebabkan jarak birthday ayah dengan angah, aku sekalikan je kek mereka ni. Tekejut angah bila dia perasan ada nama dia jugak kat kek padahal ayah dah blow semua candle dia. HAHAHA. Angah balik IPG semula on birthday dia. Takut tak sempat nak celebrate. So sekali kan je la senang. May Allah bless you to people. Tonnes of love! hiks..

There was an error in this gadget

up