Chapter : Hujan again.


Hello...

Hari ini hari Ahad bersamaan Tiga Poloh Januari Dua Ribu Sabalas hujan turun tak berhenti - henti sejak pagi tadi. Sedih kot sebab Red Giant tak dapat Piala Sumbangsih tu malam tadi. Tapi tak apa... Banyak piala lain lagi team Selangor boleh dapat. Hahaha (cewahhh..belagak!Macam aku lak yang main).

Ohhh... Tadi me and Zahirah went to our schoolmate's wedding. Tapi kondangan je, tak rewang pun... Hehehe...Choppp!!! Apa tu kondangan? rewang?? Haaaa... ni bahasa jawa. Kalau kondangan tu, melayunya kita cakap datang kenduri and kalau rewang tu maknanya kita tolong - tolong kat kenduri tu (alaaaaa... macam penanggah la jugak). Anyway, tahniah yea kepada Anizah Sidek dan pasangan. Semoga berkekalan hingga akhir hayat. Aminnnn..

Pastu, we all ke rumah Cik Seha kat Labohan Dagang. Tak ada tujuan pun datang rumah Cik Ha ni sebenarnya.. Setakat nak lepak and update story - story yang dah basi and again, hujan tak berhenti lagi. Seronok dapat chit chat dengan dua orang makcik ni. Haihhhh... Jarang jumpa la katakan, sampai lupa jam dah pukul 6. Tak perasaan hari dah gelap sebab memang gini sejak dari pagi tadi.

Okay, the best part is aku dapat kek dari Pahhhh. Yahooooo!!! Chocolate moist cake is Pah's specialty. (Ni kek untuk birthday aku 3 bulan yang lepas) T____T. Tingkiu bebanyak kat Pah. Lepas ni turn Seha pulak dapat kek (nak tolong Pah bagi LEBIH sedap!). Hihihi.. Kesian Seha meleleh air liur dia tengok kek aku tadi. Weeeee... Jangan marah ye Cik Ha. Okay la ye. Thanks for stayed back about 5 minutes to read my blog. Read la lagi dan lagi. Adiossa!

Pah memang pakar dalam kek coklat since sekolah lagi.
p/s: Terbiasa panggil Zahirah as Pah atas satu sebab yang sangat lucu. Ingat sampai bila - bila. Hihihi =D

Chapter : 貢ぎ物を.

ハローみんな


おかげで Aida Maliza 彼女はについて何かを書いたので本当に感謝しています。だから、甘い感動しています。あなたは私今まで夢見ていることを最高の仲間ですふふふ..の最後の息を引き取るまで私はあなた覚えているだろう。


詳細については、このリンククリックしてください。:: Darl - nada hanis haron - ::: 


さて...それが今日のエントリはここまでです。どうもありがとう Aida!!! はあなた仲間が大好きです。MuahMuahふふふ..


p/s:  Saja test google translate ni.. Nak tengok berguna ke tak.

Chapter : Biarlah berpada.

Hi, folks!
Entry kali ni hanya untuk mengingatkan kepada diri sendiri, saya, anda, dan kamu semua wahai pengguna jalan raya yang bijaksana (Bijak pun tak guna atas jalan, kalau jadi samseng v.4). I know certain people akan jadi syokkk bila dapat drive or ride their own vehicles on the road. Tapiiiiiii.... INGAT! bahawa bukan kita seorang je yang guna jalan itu yea adik - adik sekaliannnn... Others pun guna juga. Jadiiii... Jangan sembarangan nak tukar lane ke kiri, ke kanan before you give enough signal to the other users. Impact yang akan jadi bila you all buat begitu nak tahu apa dia??? Dah orang lain nak break tiba - tiba pulak untuk you kan..


Drivers..
Yang kau orang terburu - buru ni apa pasal? Nak pergi mana potong -potong que orang ni? Nak teryayak eh? Keee dah ter wee- wee dalam seluar? Hahahah! Bersabar lah wahai driver.. Kita nak guna nyawa ni lama tau. Ni bukan game yang boleh topup - topup nyawa tau. Kalau dah terbabas. Na'uzubillah. Tak nak cakap lah. Mintak simpang.


Sayangku drivers,
Jangan lah kau membabi buta drive ikut suka hati kau ajeee.. Ingat lah manusia lain jugak. Sama ada berada dalam satu kenderaan dengan anda ataupun di luar kenderaan. Nyawa kita ni priceless tau! Ada insurance pun bukan boleh jamin kau akan dapat nyawa tu balik. Okay lah readers, aku cuma nak mengingatkan, bukan nak menghentam sesiapa. No heart feelings okay?


Sampai ketemu lagi..Adios!


p/s: Ketaq lutut bila drive masuk erea yang tak familiar. Stay je kat line tengah. ;p

Chapter : Berbaloi ke?

Hola!


Lama jugak tak masuk entry baru kat sini. Sampaikan si Nunun tegur lah jugak. Huhu. Apa nak cherita kali ni ea? Hidup berulang alik dari Olak Lempit - UPM setiap minggu. Jadual gila pack! Nasib baik lah dapat manage so far. Doing part-time job while you are study is not easy though. It is really challenging, trust me.


Since tak ada class on Friday for this semester, I take an opportunity to do a part-time. I pick Friday and Saturday as my part-time day but with some CONDITIONS! If there is no other commitment regarding study, then i'll do it lah.. College life is still my priority since i will finishing my study by this year.


This will be the routine for me for the whole week. Balik college on Monday morning and attend to International Business class. On Tuesday until Thursday pun akan masuk ke class jugak. Malam pulak, spent time with my beloved friends and not to forget my final year project plus kalau ada discussion kita akan dulu kan. Petang Khamis, I akan run away from UPM go back to my hometown. Jumaat, Sabtu kerja (InsyaAllah kalau larat) Ahad rehat. (Sigh!)


Ada orang tanya, tak penat ke hulu ke hilir macam ni? Penat to memang tak dapat nak denied lah. Tapi, as for me, it is still okay sebab I still dapat balik rumah every week.(Main purpose. Hehe..) Kadang - kadang terpikir jugak. Berbaloi ke? Entah lah. Aku pun tak pasti.


Okay lah ea sampai sini dulu. Banyak kerja kat rumah ni tak settle lagi. Hehe. Take care peeps! Looking forward for tomorrow because we (accounting student batch 07/08) are going for picnic at Serendah.. Yeahaaa!! Wait for the next entry guys. Salam. =)


p/s : Salam takziah to my cousin Suliza sebab semalam baby dia kembali ke rahmatullah. Al- Fatihah.

Chapter : Spell it right.

Salam Sabtu warga planet bumi,

Ape kena nak spell it right ni? Nak masuk contest ke??? Heheh! Tak lah. Saja nak membangkitkan cherita yang ada beberapa sahabat sekolah yang masih confuse dengan nama aku. Padahal, they all panggil aku dengan nama yang sama everyday. Nak tahu siapakah sahabat aku yang masih kurang mahir dalam mengeja nama tu?? Hahaha.. Tak payah mention lah kannn..

Aku pun kekadang kurang expert dalam meng 'spell it right' nama orang ni.. For those yang aku dah biasa buat group assignment with, aku reti laaa nak tulis nama diaorang. Masalah yang biasa dihadapi oleh mahluk bumi dalam mengeja nama aku ni ialah seperti berikut ;

1. Sometimes, diaorang tulis nama aku without a space? Contohnya gini ---> Nadahanis Haron. Haha... Ada sekali uncle yang buat name tag sekolah aku tulis macam ni. Lupa la agaknya nak press space tu.

2. Kadang- kadang ada yang tulis nama aku macam ni ---> Nadhanis Haron. Haaaa... yang ni mungkin sebab dah biasa sangat tulis macam ni kat Facebook. Penangan facebook la katekan.. Tak apa. Aku tak salahkan kauorang (baik tak aku??) Huhu..

3. The most weird yang pernah aku tengok orang eja nama aku macam ni ---> Nadahahanis. Bhahahahaha.. Apa pasal pulak ada 'haha' kat dalam nama aku tu? Adoiii... Aku ni memang la suka gelak. Tapi tak ada laaa obses sangat nak letak HAHA dalam nama aku tu.. Wahai sahabat, sila-sila la buat latih tubi eja nama saya tu ye. :P

4. Ada pulak kes yang memandai-mandai tambah huruf lain. Heyyy.. nama penuh saya ni nak guna 9 letters je. Ada pulak yang ting-tong letak nama aku jadi ---> Nadia Hanis. Kes ni kerap berlaku time primary and secondary school dulu. Kalau cikgu panggil aku nama ni.. Aku buat tak tau je sebab dah memang bukan nama aku.

Pemberitahuan kepada mereka yang masih kurang berkemahiran nak eja nama aku... Full name aku yang tercatit kat I/C aku ialah NADA HANIS BINTI HARON. Hehe.. Kepada kauorang yang berjaya menulis nama aku dengan jayanya, tahniah aku ucap kan. Hahaha. (poyo gila).Entry ni bukan nak marah, bukan nak perli. Tidak! tidak! tidak! sama sekali. Jangan salah paham! Entry ini sekadar mahu meng 'highlight' kan mana-mana kekeliruan yang berlaku. Hope lepas ni kurang laaa sikit kesalahan ejaan atau typo error yang berkaitan dengan nama. Sampai sini dulu, Adios!

p/s: Kalau typo error, tekan backspace je.

There was an error in this gadget

up