Chapter : Kasih Alia.


Salam satu syawal buat kamu, kamu, kamu dan kamu.
Raya kali ni aku sekeluarga dikejutkan dengan berita anak buah aku yang baru je eksiden pada malam raya.
Memang dah bertahun aku tak jumpa Alia si kecik comel ni.
Ada la dalam 3 tahun macam tu.
Sekarang umur Alia dah 4 tahun 7 bulan.
Badan kurus, tapi tinggi.
Sebijik macam ibu dia.
J

Kasihan Alia...
Tulang kaki dia retak.
Dahi dia bengkak.
Tiap kali nak belai dia, dia nak menangis.
Sakit sangat, mungkin.
L

Alia teringin makan KFC.
So, atok Alia pun belikan dia ayam goreng.
Masa tu, baru nampak ceria sikit si Alia ni.
Bila kami nak balik, Alia lagi seronok sebab dapat angpao.
Akhirnya, nak jugak Alia ni salam dan lambai kami.

Alia...
Jangan lupa cik Hawa ea.
Cepat sembuh tau.
Jadi budak baik besar nanti.
Jumpa lagi Alia, babai.

Be strong, Alia!

Chapter : Yeay! thank u encik postman.

Good day people!
Meriah betul malam ni.
Bedentam dentum bunyi merecuuunnn.
Entry laju ni ditujukan khas buat encik postman,
yang saban hari tak jemu hantar surat.

Thank you ye encik postman!
sebab hantar barang pesanan saya dengan pantas.
Anda sangat efficient.
Order barang and made the payment hari selasa,
Rabu dah sampai pun pesanan tu.

Finally, dapat juga beli baru.

Encik postman, terima kasih ye sebab hantar
the only one card raya untuk tahun ni.
Terharu pada si penghantar. Thank U Ziema!
Berguna jugak alamat yang kau mintak banyakbanyak hari tu ea.
Lepas ni hantar la pulak walimatul urus ea. Hehe.


Kad comel. Tulis pakai warna luna. XD

Okay, cukup dulu kat sini.
Ada banyak lagi bahan nak share.
Tapi tak tau la sempat ke tidak. Haha.
Orait, jumpa lagi.

Selamat hari raya!
Maaf Zahir Batin.
Ikhlas,
Nada.

Chapter : Attire for raya?

Hello! and salam malam raya.
Quick entry untuk raya besok..
How are u? Preparation siap dah?
Kalau dah, bagus. If belum macam aku tak apa.
Chillax dulu, malam masih muda. HAHA.


Apa theme untuk baju raya kauorang tahun ni?
Family aku pilih warna silver vs. kelabu.
Tahun ni aku tak ada baju baru warna kelabu.
I just recycle baju dinner bulan March hari tu je.
Simple kan? Jimat. Hmm.. yela tu nadha.  =___="


Baju kedua untuk raya 2011 ni warna apa ea?
Aku pun tak reti nak sebut. Huhu.
Ni je la baju baru yang aku ada.
Mujur ada yang sponsor. Hehe.
Mama ada beli kain ela, tapi tak sempat nak jahit.
Tak pe la, Along tak kesah pun ma.


Okay, aku nak main mercun pop pop dulu.
Nak tolong Nawi pasang damar=pelita.
Nanti aku nak update lagi.
Babai dulu. Daaaa~


Please select one.
Kalau betul, aku bagi duit raya. Hehe.

Chapter : Yeay! thank u encik postman.

Good day people!
Meriah betul malam ni.
Bedentam dentum bunyi merecuuunnn.
Entry laju ni ditujukan khas buat encik postman,
yang saban hari tak jemu hantar surat.

Thank you ye encik postman!
sebab hantar barang pesanan saya dengan pantas.
Anda sangat efficient.
Order barang and made the payment hari selasa,
Rabu dah sampai pun pesanan tu.

Finally, dapat juga beli baru.

Encik postman, terima kasih ye sebab hantar
the only one card raya untuk tahun ni.
Terharu pada si penghantar. Thank U Ziema!
Berguna jugak alamat yang kau mintak banyakbanyak hari tu ea.
Lepas ni hantar la pulak walimatul urus ea. Hehe.


Kad comel. Tulis pakai warna luna. XD

Okay, cukup dulu kat sini.
Ada banyak lagi bahan nak share.
Tapi tak tau la sempat ke tidak. Haha.
Orait, jumpa lagi.

Selamat hari raya!
Maaf Zahir Batin.
Ikhlas,
Nada.

Chapter : Iftar Ramadhan Perantau Hill Restaurant

 Salam!

Semalam, Rabu (24/8/2011) aku with my office-mates bebuka puasa kat Perantau Hill Restaurant. Lokasi kat Bangi, Selangor. Sooo, tak nak cerita banyak.. Aku just nak upload few pictures je kat sini. Hahaha. Puasa dah nak habis.. Yang lain, bila lagi nak buka sama dengan aku??? Hehe (badget macam best je) Hooo..wtv. :D

Ageera and Amanda Sengal

Encik busy-man


Foooooodddd!

Amik side sisi. Nampak slim sikit. Haha

Hoh! Bezikirrr

Driver mak datin mak datin

Amanda sengal tak sengih pun kali ni

watdehek?

Baby Abit dengan Aunty Ageera

Abit, SENYUM!!! mata booolat

Chapter : Ohhh.. tak ada cerita, nak cerita.

Heyya darlings!

How are you guys? me my self? Very very fine of course. Hari ini (Sabtu, 20082011) aku rasa nak makan nasi kerabu. Teringat zaman beratur nak beli nasi kerabu cikgu Zaini kat bazaar ramadhan located at Sri Serdang. Sedaaapnya! So, me ask my partner to find some dekat bazar yang berdekatan. Since tak banyak choice, aku pun belasah je beli kat stall yang ada jual nasi kerabu. So-so je la kalau u guys tanya pasal taste dia. Cikgu Zaini punya still the best lah kat tekak aku. Hihi. Then, here comes to our beverage. We choose air kedondong plus asam boi. Erkkk.. kelat! Again, aku nak cakap, yang aku rasa kat Serdang masih terbaikkk. Haha. Tiada tandingan lah lebih kurang cakap.

The best part for today is our break-fast style. Kita break-fast kat dataran with spotlight yang jadi our candle (romantik tak?hahaha). I cook ayam masak merah for my partner earlier before we met. Hehe. Rajin tak? (perasan sungguh!ptuihh) wtv =..=" Makan makan sampai hujan turun (saja lepak lama sikit nak tengok siapa mengalah awal bila kena hujan.hihi) dan terus melepak sampai balik time. Anyway, it was fun. We talk talk and laugh laugh also lepak lepak. Lama tak buat begitu. Next time kita lepak lagi okay partner? 

Okay lah! Teruskan beribadah mengejar malam malam terakhir di bulan ramadhan ni kawan kawan. Semoga amalan kita diterima yang Maha Esa. Aminnn..

Chapter : Entry dua bulan lapan.


Holaaa!

Its Friday night people! Whooohaaa! say it loud because tomorrow is saturday and yes of course it means h.o.l.i.d.a.y!!! Haha. Sorry macam jakun sikit. Ohhh..whatever.0___o 


What a relief bila team aku dapat submit tender ON THE TIME. Gila babeng la isi tender tu. Hand writting aku pun macam cakar ayam sebab badan gigil. Sebab gigil? first, lapar. second, panas. Aircond yg agak tak guna hari ni sebab tempreture 16 celsius pun tak dapat sejuk kan badan aku. Panas jugak sebab aku agak kabut time tu. But, nevermind lah. Pleaseeee la wehh! Hope sangat tender berangka e.m.p.a.t EM dapat la ke tangan kami. (bos, bonus tau kalau dapat kali ni. Hiahaha)

Dah settle kerja aku, cepat cepat angkat kaki ke UPM dengan my colleague. Emma Agira nama glemer dia (nama glamour aku Amanda J. Apa gelak? Ada aku kesah? Hahaha). Actually kita pergi sana sebab nak jumpa adik dia yang sedang menghadiri kursus induksi. Budget nak bawak adik dia jalan jalan tapi tak berapa nak sempat lah. Apa yang sempat, kita bawak Ika (if i'm not mistaken) Emma's sista pergi Bukit Expo. Aduhhh, rindu pulak la kat tanah tumpah ilmu ni. So, aku share lah few photos yang sempat kami snap.
Katak Puru style.
Makcik cepet.
Emma and Ika.

Frame 1.
Frame 2.
Frame 3. Saja nak ukur. Panjang berapa kaki.
Frame 4. pokok ke manusia?
Dia sangat suka pokok.
itu sebab dia horticulturist.
Apa yg cuba beliau lakukan???
Glow at the back.
Abaikan perempuan ini. Skip!
Aku pun tak paham apa yg cuba dibuat. =__='
Masa tu emas beb!
Mak datin.
Kakak yang sporting!
Emma Agira & Amanda sengal.
Oh, yeah! not to forget. Semalam my precious feet dah membengkak kerana insiden yang memang ditempah oleh aku sendirian berhat. Bengkak sudah kaki kanan aku. tskk.. T____T sakit beb, gua cakap sama lue. Tapi, biasa lah. Nadha take it easy and she went to the office that morning like nothing happen. Cool gila budak ni (perasan! =___=") padahal tahan sakit, tuhan saja lah yang tahu. Okay, kaki ku syg. Cepat cepat baik. Ingat pesan Incik doktor tak bertauliah. Jangan banyak bergerak. Stay steady bebeh! Haha.
Kaki yang tak berapa chantek. Benjol.

Okay, lah geng. Banyak pulak rasanya aku present cerita kali ni. Thanks for those yang melakukan blog-walking kat sini even aku tau dah tak ada apa yang menarik pun. Haihhh.. Stalkers, meh la leave comment kalau berani. Ada bran? Heh! Babai.

Chapter : Tunggang dan tidur *jangan tiru aksi ini*

Assalamualaikum.. darling darling semua.
Entry pertama untuk bulan puasa aku dikejutkan dengan kisah seorang sahabat telah terlelap ketika menunggang kuda bertayar dua. Jyeahh! Cool kan? Haha. Jangan tiru aksi ini.

Al-kisahhh...

Member ni baru balik kerja midnight. Supposed, dia telah habis duty jam 0900 tapi dia balik on 1130 (See? betapa dedicated nya dia kat kerja.. Sanggup extent tu!) Nak dijadikan cerita, on her way back balik EL-Bjay (bukan brand baju ea), tah macam mana tah boleh dia melanggar divider kat tepi jalan tu ha...Menurut firasat aku, dia ni mesti terlelap atas motor (sebab dia selalu mention kat aku before this).

Sudahnya...

Adoyai... Koyak sudah kaki makcik tu. Tisu tisu kakinya berterbangan dibawa angin kat highway. Admitted kat hospital Putrajaya on 2 h a r i b u l a n 8 t a h u n 2011. On the third, aku dapat la melawat dia (since pergi-balik tempat kerja memang lalu hospital). Menurut cerita si mangsa, tak ada sapa nak tolong dia masa jatuh tu. Sadis betul. Sobsob.. L Nasib baik lah ada uncle taksi (berbangsa india) berhenti bagi bantuan (bukan CPR) dengan called 911 (yeke talian kecemasan ni? kauorang check balik lah ya!). So, datanglah van yang bunyi ninoninonino selamat kan member ni. Alhamdulillah, ada juga insan berhati mulia di bulan Ramadhan ni (walau pun bukan orang kita). Yesterday, which is on the 5th day Ramadhan kawan ni dah dilepaskan balik ke rumah semula. Bagus lah. Dah berapa hari dia tak balik rumah (sebab lepas balik kerja terus check-in ward).

Pengajaran disebalik kisah benar ni...

Please la people... don't ride and sleep. Focus on the road! (kalau focus sangat pun, mengantuk jugak) =___= Zzzzz...Nak tidur atas motor boleh. Tapi, switch off the engine dulu, dah tu nak tidur ke, mau berguling ke lantak kau lah! Peringatan ni semua untuk diri aku sendiri and untuk bikers yang lain. (cehhh..bikers! macam H E B A T je. riders lah! Haha) Berhati hati dijalanan.

p/s: Tapi sometimes, bila riders ni bawa sopan kat jalan... Ada je pengguna lain yang act macam raja kat jalan tu. Be careful dengan road-bully and thanks for reading.

Macam nightmare katanya

Berkaki itik buat sementara

Sapa sapa nak kenal, contact aku. Haha

There was an error in this gadget

up