Nestum cheese cake

Assalamualaikum...

Hello there :)

Hari ni aku nak share something yang boleh korang jadikan pemanis mulut. Awww! Sweet nya..haha

Bahan nak bikin :

  • 3 1/2 paket nestum (3 in 1)
  • 1/2 tin susu pekat manis
  • 6 keping cheese ( yang letak kat burger tu)
  • Biskut marie selayaknya
How to do it ?
  1. First thing first, cincang kan cheese tu sehancurnya..
  2. Then, campurkan susu pekat manis dalam bekas and mix dengan cheese tu. Lenyek lanyak sikit cheese tu.
  3. After that, tambah 3 paket nestum kat bancuhan tadi. Godak and kacau sampai sebati.
  4. Sesudah itu.. sila lapiskan biskut marie dengan bancuhan secara bertingkat tingkat kat bekas yan lain sambil nyanyi 'duet den bertingkek tingkek' HAHA..
  5. On top of it mesti la diakhiri dengan bancuhan tau..sebab nak sprinkle nestum kering kat atas tu so that nampak senonoh sikit.
  6. Okay..finally simpan dalam fridge semalaman.

Macam aku hari tu buat before buka hari ke 20 puasa maka aku dapat makan hari ke 21 puasa. Gituuu..kau sampai 24jam.

Result memang daebakkk sangat. Benda ni memang cepat mengenyangkan. Boleh buat kudapan tatkala masa senggang kalau tak puasa pun. Haaaa..sedap tau. Sila la cuba benda yang senang ni. Boleh la berkembang hidung dipagi syawal IF ada orang puji sedap. Hehehehe..

Okay la..tu saja untuk hari ni. Babai..


Bila susu campur cheese mula melting memang tempting!

0 comments:

There was an error in this gadget

up