Chapter : bila itik bersosial dengan kucing

Salam Friday people..i wish semua kawan aku berada dalam situasi sihat and best-best belaka. Okay, entry hari ni aku nak cerita pasal bintang perliharaan yg ada kat rumah. Kat rumah aku ada kucing and itik yang memang diperlihara oleh tuan rumah. Ada jugak yang tak dibela macam semut, kumbang and insects (huhu =..=" itu pun nak cakap). Since last weekend, we (my family) dah kurung dua kembar (kucing) and dua twins (bebek a.k.a itik) ke satu reban yang sama. However, one of the cat (we called it SETAR) was escaped frequently from the cage and left its kembar alone! So, it has been a week for the other cat (TOKIN) tak pijak tanah same goes to the twins, bebek.

Dari kiri : TOKIN, Bebek satu and Bebek dua.


There's a reason sebab we decided nak letak kat luar je kucing-kucing ni. Ni semua sebab almost 85% kucing kat rumah aku kucing betina. Bila musim mating datang, banyak la pulak kucing jantan letak mark kat rumah aku sana sini. Kereta pun terkena sekali. So, aku piss-off dengan benda alah ni semua (not only me. my dad and my mom pun siap kata nak buang kucing-kucing ni).

So, pagi tadi aku complain ada we-we kucing kat bilik. Then, ayah cakap 'tak pe.nanti kita buat penjara kat belakang rumah'. So, aku bersabar and akan contribute some money to build that JAIL. Hopefully this week boleh la bertukang buat JAIL tu. Semak lah dengan kucing betina ni. Haihhh.. =___="

0 comments:

There was an error in this gadget

up