Chapter : Nadha dan si kumbang tak berekor.

Assalamualaikum...
How u guys doing? i feel good because tomorrow is Saturday and when it comes to weekend, i'll be off from the working life. However, this weekend will be not a relaxing weekend since my so called cousin will be married and me and my family need to help a bit for her W-day.


Okay, back to the subject. Apasal Nadha and kumbang? Apa ada dengan Nadha and kumbang? Ni nak cerita ni...


Aku ni seorang yang agak penakut, tapi pura-pura berani. HAHA. Kesian kan? Malam tadi, aku datang rumah nenek sebab nak tengok cerita seekers (conflict berebut channel dengan mama kat rumah, me and my brother lepak kat rumah nenek). Memang kebiasaan, kalau wak aku ada kat rumah nenek, pintu mesti akan bia terbuka (tak takut sangat la bia nganga macam tu sebab ada orang lelaki). Masa cerita baru nak start, ada seekor kumbang flew masuk ke dalam rumah and lalu betul2 kat depan muka aku.


Since aku si gedik yang penakut, aku pun jerit la sekejap sebab kumbang tu jatuh and disappeared. Okay, enough. Sambung tengok tv balik, rupanya si adik menguis kumbang keluar dari rumah and again the beetle start to fly like crayzeee. ALAMAK! Mana aku nak nyorok ni? Aku pun sujud la kat lantai cover kepala dengan bantal. Adik lari selamatkan diri ke dapur. Wak duduk cover macho. Nenek pulak gelak tebahak tengok aku yang completely chaos. Puas lah jugak aku menjerit and menangis malam tu. Finally, nenek amik penyapu and HIARGHHHH! amik kau kumbang..lekat pada penyapu. Then, nenek amik kumbang tu buang dalam kolam ikan. HAHAHA..padan muka kau kumbang.
Illustration one.


The story is, aku ni jerit2 malam tadi bukan sebab takut tengok cerita seekers tu. Tapi, sebab takut dengan kumbang. Heee..Resultnya, lutut aku melecet sebab terseret kat lantai masa bersujud. Best! =___="

2 comments:

hanisaharon said...

sengal sengal ubi, tak perlu dibaja haha

Nadha said...

Ada ke orang tanam ubi pastu baja?

There was an error in this gadget

up