Apa kata hang?

Assalamualaikum viewers!

Okay..mula-mula baca statement ni nampak sangat statement dari seorang lelaki kan? Lelaki yang hatinya ada sikit frust dengan wanita. Heee.. tak pe..aku tak sentap pun baca status dia ni. Manusia bila tengah emotional, memang akan cakap benda yang diluar kewarasan yang maksimum. Tu biasa..

Actually la kan.. aku teringin nak comment kat statement yang second tu. Tapiiii..takut pulak. Takut aku silap. So, baik aku tetaip kat sini je.. kat sini tak ramai public yang rajin menyinggah. So, aku rasa selamat sikit. HAHAHA.

Kalau korang, apa yang nak di-comment-kan kalau ada sahabat/sedara/musuh korang buat status macam ni? Ni respond aku untuk status yang first.

http://www.indexmundi.com/malaysia/sex_ratio.html


Sila lihat kategori 15-64 years. Nisbah 1 perempuan : 1.01 lelaki. yang ni berdasarkan negara kat asia since Malaysia kat Asia Tenggara. Go Bandar Tenggara!!! hihi *melalut* Well..as we can see fakta yang member ni cakap 'perempuan lagi ramai dari lelaki' dah tak berapa nak releven bagi aku. Dah tak up to date. Sorry to against you. Kalau hang nak cari wanita yang jujur and ikhlas. Sila betulkan niat hang tu dulu. Adakah hang ni betul-betul jujur dan ikhlas nak berkawan dengan satu-satu wanita ni?keee..ada niat lain?Hmmm.. Pernah dengar tak wanita yang baik hanya untuk lelaki yang baik dan sebaliknya? Kalau tak pernah dengar, aku sure hang setuju dengan kata-kata tu. Senang cakap, kalau kita nak orang respect and buat baik kat kita, kita kena la respect and buat baik kat oran tu dulu. Tak payah aku nak kaji dalam-dalam sangat la..kalau nak berbalah pasal benda ni sampai tahun depan pun tak habis.

For second status tu.. aku dah include sekali dengan comment kat atas ni. Lagi satu, kalau kau bagus sangat sampai kata banyak perempuan yang perangai macam puiii..apa kata kau cabar diri kau untuk ubah diaorang yang puiii tu kepada yang better. Yang akan buat kau jilat balik puiii kau tu. Tu pun kalau kau bagus sangat la kan..Akan aku salute kat kau kalau kau berjaya. If you are nobody, jangan mimpi nak yang best-best. So..USAHA! and be SOMEBODY. Be somebody yang akan bagi good impact kepada orang keliling. Then orang akan respect and admire you.

Correct me if i'm wrong. Ini opinion aku. Tak ada niat nak offense sapa-sapa. Sebab mak aku perempuan and ayah aku lelaki. Thanks to them aku lahir kat muka bumi ni. No need to blame anyone. Okay? that's all untuk kali ni. 

2 comments:

dayah said...

u goo girl ! express your rights.. laki jgn nk ngeluh sgt hehe

Nadha said...

Betul..rugi la jadi lelaki. Hikss..

There was an error in this gadget

up