Chapter : Biarlah berpada.

Hi, folks!
Entry kali ni hanya untuk mengingatkan kepada diri sendiri, saya, anda, dan kamu semua wahai pengguna jalan raya yang bijaksana (Bijak pun tak guna atas jalan, kalau jadi samseng v.4). I know certain people akan jadi syokkk bila dapat drive or ride their own vehicles on the road. Tapiiiiiii.... INGAT! bahawa bukan kita seorang je yang guna jalan itu yea adik - adik sekaliannnn... Others pun guna juga. Jadiiii... Jangan sembarangan nak tukar lane ke kiri, ke kanan before you give enough signal to the other users. Impact yang akan jadi bila you all buat begitu nak tahu apa dia??? Dah orang lain nak break tiba - tiba pulak untuk you kan..


Drivers..
Yang kau orang terburu - buru ni apa pasal? Nak pergi mana potong -potong que orang ni? Nak teryayak eh? Keee dah ter wee- wee dalam seluar? Hahahah! Bersabar lah wahai driver.. Kita nak guna nyawa ni lama tau. Ni bukan game yang boleh topup - topup nyawa tau. Kalau dah terbabas. Na'uzubillah. Tak nak cakap lah. Mintak simpang.


Sayangku drivers,
Jangan lah kau membabi buta drive ikut suka hati kau ajeee.. Ingat lah manusia lain jugak. Sama ada berada dalam satu kenderaan dengan anda ataupun di luar kenderaan. Nyawa kita ni priceless tau! Ada insurance pun bukan boleh jamin kau akan dapat nyawa tu balik. Okay lah readers, aku cuma nak mengingatkan, bukan nak menghentam sesiapa. No heart feelings okay?


Sampai ketemu lagi..Adios!


p/s: Ketaq lutut bila drive masuk erea yang tak familiar. Stay je kat line tengah. ;p

5 comments:

bintangjanganpergi said...

nadha..mekasih atas nasihat anda :)
INGTLAH ORG YANG TERSAYANG :))

nadha said...

Betul tu Cik Kam. Nasihat daripada hamba yang kurang skill memandu.. :D

aku buta i.t said...

aq stuju tu nad...
kene jadi driver yang boleh consider pengguna jalan raya yang len jugak...hihi

Eima said...

2la kn., yg penting consider org ln n xpyh r laju kalo xtaw jln..

nadha said...

Beringat sebelum terkena!

There was an error in this gadget

up