Chapter : Spell it right.

Salam Sabtu warga planet bumi,

Ape kena nak spell it right ni? Nak masuk contest ke??? Heheh! Tak lah. Saja nak membangkitkan cherita yang ada beberapa sahabat sekolah yang masih confuse dengan nama aku. Padahal, they all panggil aku dengan nama yang sama everyday. Nak tahu siapakah sahabat aku yang masih kurang mahir dalam mengeja nama tu?? Hahaha.. Tak payah mention lah kannn..

Aku pun kekadang kurang expert dalam meng 'spell it right' nama orang ni.. For those yang aku dah biasa buat group assignment with, aku reti laaa nak tulis nama diaorang. Masalah yang biasa dihadapi oleh mahluk bumi dalam mengeja nama aku ni ialah seperti berikut ;

1. Sometimes, diaorang tulis nama aku without a space? Contohnya gini ---> Nadahanis Haron. Haha... Ada sekali uncle yang buat name tag sekolah aku tulis macam ni. Lupa la agaknya nak press space tu.

2. Kadang- kadang ada yang tulis nama aku macam ni ---> Nadhanis Haron. Haaaa... yang ni mungkin sebab dah biasa sangat tulis macam ni kat Facebook. Penangan facebook la katekan.. Tak apa. Aku tak salahkan kauorang (baik tak aku??) Huhu..

3. The most weird yang pernah aku tengok orang eja nama aku macam ni ---> Nadahahanis. Bhahahahaha.. Apa pasal pulak ada 'haha' kat dalam nama aku tu? Adoiii... Aku ni memang la suka gelak. Tapi tak ada laaa obses sangat nak letak HAHA dalam nama aku tu.. Wahai sahabat, sila-sila la buat latih tubi eja nama saya tu ye. :P

4. Ada pulak kes yang memandai-mandai tambah huruf lain. Heyyy.. nama penuh saya ni nak guna 9 letters je. Ada pulak yang ting-tong letak nama aku jadi ---> Nadia Hanis. Kes ni kerap berlaku time primary and secondary school dulu. Kalau cikgu panggil aku nama ni.. Aku buat tak tau je sebab dah memang bukan nama aku.

Pemberitahuan kepada mereka yang masih kurang berkemahiran nak eja nama aku... Full name aku yang tercatit kat I/C aku ialah NADA HANIS BINTI HARON. Hehe.. Kepada kauorang yang berjaya menulis nama aku dengan jayanya, tahniah aku ucap kan. Hahaha. (poyo gila).Entry ni bukan nak marah, bukan nak perli. Tidak! tidak! tidak! sama sekali. Jangan salah paham! Entry ini sekadar mahu meng 'highlight' kan mana-mana kekeliruan yang berlaku. Hope lepas ni kurang laaa sikit kesalahan ejaan atau typo error yang berkaitan dengan nama. Sampai sini dulu, Adios!

p/s: Kalau typo error, tekan backspace je.

8 comments:

kentangkiler said...

hahaha banyak version la name......yg haha 2 xbleh bla la hehehe

Ili Nadhrah said...

yes nada hanis ! hahaha~

nadha said...

Kentang : Banyak? Tu belum lagi cerita yang panggilan maut lagiii... Huhu.

Ili: Anda pandai dari dulu lagi. Hehe

bintangjanganpergi said...

nada...call my name right too :)
not abg kamil..hahahaa

nadha said...

Ehhhh... Aku main panggil je. Yang kau pandang ape hal??? Hahaha.. Baru la hemsem panggil Abg Kamil.

azim ikin said...

nak like yg haha tu blh tak? tambah lag i kt tgh2 bg panjang skit.. nadaHAHAHAHAhanis.... ngeee~~~~
jgn marah ;)

nada hanis said...

hey. we share same name. huhu :)

nadha said...

Giema: How dare u! dushx3!

Nada Hanis: Hi. Nice to know u. Rasa macam cakap ngan bayang2 sendiri pulak. Hehe. i thought i'm the only one nada hanis in this world. Heheh :)

There was an error in this gadget

up