Dobi machine

Assakamualaikum..

Bila la krisis air ni nak tamat..living cost meningkat sejak tak ada air ni..



Alkisah semalam pi mendobi..timer mesin tu kata 26 minutes. So, instead of tunggu je..lets pusing pusing sebentar..

Then nak pi tengok la balik baju tu kan..tetiba ada kaknam ni duk cakap sapa punya ni lagi tiga minit..sambil dia duk tunjuk machine yang aku guna. Dia kata nak guna after this. Aku cakap its mine. For me, fine la ko nak guna ke apa..ada tiga minit lagi kan..dah tak reti nak sabar ke..

Kaknam tu siap tanya bakul baju kat bawah tu aku punya ke apa..sorry sikit ye..aku tak main la bawak bakul bagai. Bajet nak tolong masuk baju aku tu ke bakul la kan..dasar tak sabar punya kaknam.

Mujur sangat la aku datang on time. Kalau tak mau nya kaknam tu pi letak laundry aku kat bakul orang lain..tlhen datang tuan bakul pi campak baju aku kat lantai. Tu memang kes shial.

Nasib la mulut aku behave sikit masa tu..kalau tak mesti aku perli perli kuat kuat. Wahai kaknam..mesin tu ada timer and aku maklum pasal tu. So, u need no worries la about that. I know bila masa nak pick up baju tu. Dont u ever dare to touch other belonging while other machine available. Apa ko rasa bila orang buat kat ko macam tu? Ada best?

Okay la..itu je luahan hati. 

2 comments:

:: Cik Viva :: said...

Ade jugak yg tak sabar camtu kan..dh la tensen air takde...hehe

Nadha said...

Tak ada pasal, cari pasal. Macam dia sorang je nak basuh baju kan..huhu

There was an error in this gadget

up