Chapter : Picnic on Sunday.

Whoaaa!!! Wake up in the morning with full of excitement. Me, Yasmin and Jannah planning for birthday surprise for our very good friend, Zawani. I called Wani asking for her planning for today. She said, she is out to Port Dickson with her family. So, we cancelled the birthday celebration since the main role cannot make it.

Okay, we promised meet at Banting after Zohor and before rain starts falling. Cerita start when aku tumpang orang yang aku tak berapa pasti aku kenal ke Banting. Cerita punya cerita dengan driver tu, laaaa kawan ayah rupanya Pakcik Zainal. All the way to meet them memang aku berdoa je that nothing will happen. Takut whoa naik kereta orang yang kita tak kenal. Promised with myself that I never do it again.

Around 2.40 p.m. Yasmin sampai together with her girlfriend, Jannah. Haha. Funny fact about Memen a.k.a (Yasmin) she always lupa mana jalan to terminal bus (actually, dia memang susah nak paham jalan). Unfortunately, yang jadi co-pilot pun tak guna sangat. Haha. (Nak suruh Memen pecat je Jannah ;p).
Bila sampai kat Pantai Morib, Kitaorang pusing-pusing cari tempat yang suitable untuk makan. Memen bawak kereta plus nugget and tea while Jannah bring her sandwiches and cups. Me??? Beli ais kat gerai tepi tu je. Tak menyumbang pun. (Bawak aku memang rugi =.=)

Tea time.
Memen’s camera out of batteries. So, we decided to buy new one outside Morib. Nasib baik tak sesat. Punya lah jauh drive, tak jumpa pun petrol station. Haih (risau dah ni lalu tempat yang tak familiar), buat U-turn then, patah balik ke Kanchong Darat carik fuel and batteries. Dapat pulak batteries yang tak support camera. Memang tak berbaloi (kesian Memen. Sob, sob). Finally we all guna je handphone untuk snap gambar. Puas hati jugak dapat main air even tak dapat mandi laut. Balik around 6.45 p.m. and I call bapak to tell him that I nak balik sama sebab jeans dah basah sampai lutut (Haaa, main air lagi. Padan muka).
Sejarah ni babe.
Morib, Banting.

Thanks for the girl who capture this.
p/s: Bapak kata, it is okay to sesat jalan. Sebab dari situ lah kita belajar. =)

2 comments:

nurul said...

ni aq nk try comen ni...zaf, meh tgk ada ke tidak...hahaha

nadha said...

Bhahha! Kau punya ada la woiii.. Zaf punya yang tak ada..

There was an error in this gadget

up