Chapter : Jom kemas.

Hey there! Thanks for coming. =)
Hari ini punya entry memang sengaja nak update apa yang berlaku pada hari ini. Aktiviti aku hari ini ialah mengemas segala kotak yang ada dalam simpanan aku. FYI, before this aku separate kotak-kotak ni based on era. Dari era sekolah, PLKN and Matriculation. Errr...How about UPM era? Hurmmm...Ni la masalahnya. Aku dah tak boleh nak simpan kotak anymore!!! WHY??? Sebabnya, tak ada benda nak simpan and there’s no space. Sigh =__=”



Lepas tu, aku pun start la mengumpulkan all those item into one big box. No more separate boxes.  Belek punya belek, jumpa la satu love letter from my darling ni. Surat tu from G-ma .  Selama ni memang tak sedar ada surat tu. It’s secretly hidden underneath of the cute little box and aku sangat surprised. Imagine la surat tu dah berusia 9 years old sekarang ni. OMJaaayyy...lama gila kan? Kauorang ada simpan surat lama macam tu tak? Kalau ada, kauorang memang sentimental orangnya macam aku. Hihi..

One of the box

It's been there for 9 years ago

Tulisan G-ma masa 2002


Tu cerita kotak masa sekolah. Belum cerita kotak masa PLKN. Dalam ni banyak khazanah yang ada. Batu bersurat (made by DekJah), Biodata (from my dormates), special drawing (from Munirah) and many letters from my friends. Especially from our teammates. Dalam kem dulu each team guna alphabet ‘WXYZ’ badget tak nak sama dengan kem lain yang biasanya guna ‘ABCD’. Paham tak?Ha Ha mesti tak. W- Warrior. X- Xtreme. Y- Yussra. And lastly Z- Zebra. Aku dulu team Yussra, bukan Yusra Madihah budak Kedah tuuuuu... Yussra ni diambil dari perkataan Ussra dalam arab bermaksud family. Budak-budak dalam team ni memang baik-baik belaka (isk, anak sapa la ni). Hehe. I wonder, kat mana lah mereka ni semua.

Best tau kalau dapat collect benda macam ni semua. Zaman UPM dah tak ada dahhh.. Maklum lah zaman dah berubah, teknologi dah maju. Huhu. Facebook and digital pictures je lah yang tinggal. Oh, yes! Aku ada bagi daun kat Ziema Amini. Ziema kata nak laminate. Hopefully dia buat. Huhu.

Okay lah, itu saja for today’s entry. Hope you like it! Tata. Assalamualaikum...

4 comments:

hidayahjamal said...

tasangka sentimental btul kan kao :)

Nadha said...

Haha. Kan kan kan? Handwriting kau yang buruk tu pun aku ada lagi. Nak tengok tak? Haha..

azim ikin said...

omg kau! kan dah satu mesia tau kehodohan tulisan aku. hahaha!!! tibe2 nak join kau jadi sentimental jap...

Nadha said...

Ahahah! Jom jadi sentimental.

There was an error in this gadget

up