Nadha dan udang

Assalamualaikum.

Hallo readers yang budiman lagi baik hati *sebab sudi datang singgah sini* Eheee..

Hari ni..aktiviti memang pack dari pagi sampai petang. Haih..sekala sekali. Tak mengapa lah kan. :)

From le morning aku amik nawi..de brader to beli some barang sikit. At first nak breakfast mekdi. Unfortunately mekdi kat Aeon Bukit Tinggi tu tak bukak lagi..so aku kecewa. Pergi la kami dua beradik ke Giant Banting. Bajet nak minum kat mamak situ je la.. last last situ pun tak bukak lagi. Cibss betul la. Aku nak gastrik ni. T____T

Sudahnya ke Banting la kami untuk mengisi perut sambil beli kek untuk mama's day. Yihuuu~

Back to topic *sabar je la mukadimah panjang*

Tengahari pulak pick up si nobitatata ajak pi mancing udang kat Banting. Adik and Nawi pun harus lah join. Lepak situ lama weyy..tapi best. Sebab kali ni mancing tak kena panas. Yeayyy!

Owner kedai mancing udang tu baik. Siap ajar lagi cara nak dapatkan lesen. Lesen apa? Hehe..kena la tanya tokey kalau nak tau.

Banyak jugak aksi yang kita berempat ni buat. Macam adik membanting udang ke syiling kedai. Haha. Yang best sekali iz bila aku tangkap udang bare hand. Yezza! Tak percaya kan? Hehehe..tak pe. Janji Si Nobita nampak kehandalan aku.HAHAHA. *humphh. Belagak. Flip hair*

Finally bila dikumpul hasil dapat la merasa sorang sikit. Owner tu bagi jugak extra udangsss kat kitaorang. Heee.. thank you bos!

Itu je la kisah kami berempat yang baru first time mancing udang. Dapat jugak skill and ilmu baru. Tokey and brothers yang sporting kat situ ajar. Ngeh ngeh..

0 comments:

There was an error in this gadget

up