Chapter : Tunggang dan tidur *jangan tiru aksi ini*

Assalamualaikum.. darling darling semua.
Entry pertama untuk bulan puasa aku dikejutkan dengan kisah seorang sahabat telah terlelap ketika menunggang kuda bertayar dua. Jyeahh! Cool kan? Haha. Jangan tiru aksi ini.

Al-kisahhh...

Member ni baru balik kerja midnight. Supposed, dia telah habis duty jam 0900 tapi dia balik on 1130 (See? betapa dedicated nya dia kat kerja.. Sanggup extent tu!) Nak dijadikan cerita, on her way back balik EL-Bjay (bukan brand baju ea), tah macam mana tah boleh dia melanggar divider kat tepi jalan tu ha...Menurut firasat aku, dia ni mesti terlelap atas motor (sebab dia selalu mention kat aku before this).

Sudahnya...

Adoyai... Koyak sudah kaki makcik tu. Tisu tisu kakinya berterbangan dibawa angin kat highway. Admitted kat hospital Putrajaya on 2 h a r i b u l a n 8 t a h u n 2011. On the third, aku dapat la melawat dia (since pergi-balik tempat kerja memang lalu hospital). Menurut cerita si mangsa, tak ada sapa nak tolong dia masa jatuh tu. Sadis betul. Sobsob.. L Nasib baik lah ada uncle taksi (berbangsa india) berhenti bagi bantuan (bukan CPR) dengan called 911 (yeke talian kecemasan ni? kauorang check balik lah ya!). So, datanglah van yang bunyi ninoninonino selamat kan member ni. Alhamdulillah, ada juga insan berhati mulia di bulan Ramadhan ni (walau pun bukan orang kita). Yesterday, which is on the 5th day Ramadhan kawan ni dah dilepaskan balik ke rumah semula. Bagus lah. Dah berapa hari dia tak balik rumah (sebab lepas balik kerja terus check-in ward).

Pengajaran disebalik kisah benar ni...

Please la people... don't ride and sleep. Focus on the road! (kalau focus sangat pun, mengantuk jugak) =___= Zzzzz...Nak tidur atas motor boleh. Tapi, switch off the engine dulu, dah tu nak tidur ke, mau berguling ke lantak kau lah! Peringatan ni semua untuk diri aku sendiri and untuk bikers yang lain. (cehhh..bikers! macam H E B A T je. riders lah! Haha) Berhati hati dijalanan.

p/s: Tapi sometimes, bila riders ni bawa sopan kat jalan... Ada je pengguna lain yang act macam raja kat jalan tu. Be careful dengan road-bully and thanks for reading.

Macam nightmare katanya

Berkaki itik buat sementara

Sapa sapa nak kenal, contact aku. Haha

2 comments:

SayaAnim said...

wah dasyat..

semoga kawan cpt sembuh ye!

Nadha said...

Tu la pasal. Tapi, thank god la tak ada patahpatah. Tq, anim. :)

There was an error in this gadget

up