Genap sebulan

Assalamualaikum people!

*sigh*

Dengan ini, aku istihar kan bahawa berat aku dah berkurang lagi. Genap sebulan aku dah aku macam ni. Selera makan mati. Fast food, junk food or raw food (lagi lah tak) pun tak dapat tarik minat aku nak makan. Yang aku tau, aku macam malas nak makan. Tak selera. Itu saja.

Makan nasi memang boleh dikira dengan jari seminggu tu berapa pinggan. Kadang, sehari dua tak jamah nasi.   No wonder berat aku turun sangat-sangat. Memang tak dinafikan, aku memang boleh tahan minum air and makan cekedis yang tah pape je untuk survive (elak badan dari gigil lapar).

Selama sebulan ni, regime makan aku macam ni..


  • Pagi - nescafe segelas (memang tak boleh skip minum)


  • Lunch - nasi (makan selalu tak habis) mee/ soup ke pape ke


  • Petang - coffee plus pape yang mama goreng petang-petang


  • Dinner - jarang makan sebab petang dah kenyang


Lately, yang aku sedar, aku banyak makan buah. Tapi tak la banyak sangat. Macam diet pun dah ye jugak. Tapi, i don't think i need that right now. I need to gain weight. So, aku kena follow schedule time makan dengan betul. Tak boleh nak skip makan lagi.

Gila stress pikirkan hal ni semalam. So, aku beli vitamin c yag larut dalam air tu (sebab kadang malas nak kemam yang bentuk tablet). I force my self to eat during dinner last night even aku dah terlelap kat bilik dalam setengah jam. Aku sumbat jugak kentang goreng kegemaran aku tengahari ni walau tekak rasa macam nak stop.

Duhh...Apa la nak jadi dengan aku. Mintak dijauhkan la dari penyakit yang bukan-bukan. Amin.

So, ni la rupa vitamin C aku beli semalam...bagi sesiapa yang malas macam aku, boleh la guna yang ni jugak. Masuk dalam air, tunggu larut then boleh minum. Sekali gulp! pun tak apa. Haha. Letak air tu jangan banyak sangat. Agak-agak half dari mineral water 500ml tu dah sedang elok. Baru la ada rasa. Tak la tawar sangat, mans pun tidak sebab dia less sugar.
Sumber dari google.

Anyway, i wish you all stay healthy and young. Hope aku boleh gain balik kilograms aku yang tercicir tah mana balik by eating accordingly. InsyaAllah.

2 comments:

hanisaharon said...

nanti aku balik nak join gain weight gak, hhaa

Nadha said...

Boleh-boleh...nanti sama-sama kita memberat together dengan si kirara NSA.

There was an error in this gadget

up