Nenek.

Assalamualaikum young people! yang kertu pun boleh. Hahaha..

A cup of coffee in the morning

Anyways, hari ni tak ada niat pun nak ber-wordless wednesday sebab aku memang nak banyak cakap. Tak la banyak sangat pun. Hew hew hew..

Currently i'm sitting next to my grandma. Nenek admit kat ward on 14/1/13 and today aku take turn jaga nenek since my cousin mira dah jaga semalam.

Tak tau la dari malam tadi aku memang susah nak tido. Muka rasa merenyam je. Siap sapu bedak resdung, baru la aku terlelap. Haha..gedik tak tido pun nak kena bedak bagai? Weekkkk!

Dalam mimpi tengah best pun aku boleh rasa tak sedap tekak. Perit je. Haiii.. nak demam dah ke nanad? Belum jaga nenek lagi badan nak meragam. Hummmph!

0530 aku dah bangun siap-siap nak ganti dengan mama. Mama overnight jaga nenek kat hospital. Aku memang pesen minum caffein pagi-pagi. So, all the way nak ke hospital tu, aku drive-thru la sarapan pagi.

Sekarang, aku tunggu time passing by and doa nenek cepat-cepat kebah dari sakitnya. Kata doktor dalam paru-paru nenek ada bulu kucing. Eh, how can cat's fur masuk into our lung?

Nenek memang sayang binatang. Tak kira la kucing dia ke, kucing datang kat rumah ke, mesti bagi makan. Even itik and ayam belaan adik aku sendiri nenek akan bagi makan bila dia larat nak berjalan ke reban. Tak pe lah nekk.. exercise sikit. Heee...

Okay lah jumpa lagi in the next entry. Bai derr..HAHAHA..

2 comments:

eyeda mas said...

Babe, semoga nenek awak cepat sembuh.. :)) tapi mcmne la pulak bulu kucing bole masuk dalam badan.. huhu

Nadha said...

Thank you Aida sayangg..Itu la masalahnya..maybe filter kat lubang hidung nenek dah tak ada kot. Hihi

There was an error in this gadget

up